В повечето случаи взаимодействията на хората със смартфоните са напълно

...
В повечето случаи взаимодействията на хората със смартфоните са напълно
Коментари Харесай

Посягаме към смартфона като пушач към цигарата


В множеството случаи взаимоотношенията на хората със смарт телефоните са изцяло спонтанни
(снимка: CC0 Public Domain)

В близо 90% от случаите хората взимат смарт телефона в ръка без някаква съответна причина. Оказва се, че взаимоотношенията с устройството са най-вече спонтанни, откри ново научно проучване.

Учени от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки стигнаха до заключението, че не се дължи на непрекъснатите вести, които идват от устройството. В 9 от 10 случая хората взимат устройството в ръка без причина.

Резултатите от проучването, за което оповестява, демонстрират, че 89% от взаимоотношенията със смарт телефона са спонтанни. Информираните взаимоотношения – когато би трябвало да се отговори на уведомление – съставляват 11%.

са разпознати от учените като още един фактор, който въздейства върху пристрастяването на хората към смарт телефона. Непрекъснатото приплъзване на излъчванията в Instagram и Фейсбук води до най-продължителни взаимоотношения със смарт телефона.
още по тематиката
Постоянната инспекция на устройството се дължи основно на обстоятелството, че потребителят просто желае да взаимодейства с него. Това се случва автоматизирано, като при пушачите, които възпламеняват цигара.

Въпреки че груповите чатове се смятат за пристрастяващ фактор, потребителите споделят, че съдържащите се в тях известия значително са маловажни. Но са класирани като най-важното уведомление за участниците в изследването.

Потребителите също по този начин прекарват по-малко време на телефона си, когато са с други хора, а най-дългите взаимоотношения се правят в публичния превоз или вкъщи.

Хората употребяват телефоните си най-често за:

В изследването са взели участие 37 души на междинна възраст 25 години от Англия, Германия и Франция. За задачите на проучването те са записвали на ежедневното си държание. Записани са общо 1130 взаимоотношения със смарт телефоните.

Някои участници в проучването са останали сюрпризирани от автоматизирания темперамент на техните взаимоотношения със смарт телефона. Проверката на телефона се е трансформирала в нужда за доста консуматори, вместо потреблението на устройството за връзка, разяснява проф. Саади Лахлу, съавтор на проучването.

„ Това е, и ние бягаме в тъмното, без да сме разбрали изцяло по какъв начин тези устройства трансформират метода ни на живот. Трябва да се научим на трикове, с цел да избегнем изкушението, когато желаеме да се концентрираме или да имаме положителни обществени връзки ”, споделя професорът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР