В повечето случаи болките под мишниците не са опасни в

...
В повечето случаи болките под мишниците не са опасни в
Коментари Харесай

Болки под мишниците - кога са опасни

В множеството случаи болките под мишниците не са рискови в дълготрайна вероятност, само че в някои случаи това може да е сигнал за съществено заболяване. Ето в кои случаи би трябвало да обърнете повече внимание на под мишниците.
Ако изпитвате болежка под мишницата и дружно с това имате проблем с дишането би трябвало срочно да посетите доктор.
Други аргументи за болежка под мишниците може да бъдат:
Разтегнат мускул. Редовните силови тренировки могат да доведат до разпъване на мускулите към рамото и подмишниците. Това разпъване може да се получи и в случай че просто се протегнете да вземете някакъв предмет, написа " МедикФорум ".
Хидраденит. Това заболяване се развива поради запушени космени фоликули и жлези и може да провокира болежка. В някои случаи то изисква интервенция.
Варицела . Понякога болестта е съпроводено с болежка под мишницата и усеща за убождане.
Увеличени лимфни възли. Лимфните възли имат значима роля за образуването на имунитета, като пречистват лимфата от отрови. Зоната на подмишницата съдържа огромен брой лимфни възли, по тази причина при зараза или реакция на имунната система в подмишниците може да се усети болежка или да се напипат уплътнения.
Псориазис. При псориазис клетките на кожата се развъждат безотговорно, като това е съпроводено със сърбеж и болежка, в това число и подмишницата.
Рак. В редки случаи болката в подмишницата, която не минава може да приказва за рак, да вземем за пример на млечната жлеза. Туморите могат да провокират мъчително нарастване на лимфните възли, което провокира дискомфорт. 
Ако болката в подмишницата продължава повече от една седмица то това евентуално е признак на заболяване и изисква внимание на доктор. При едновременна болежка под мишница и виене на свят, болежка в гърдите, челюстта или рамото, а по този начин също и накъсано дишане неотложно би трябвало да посетите доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР