В последното мегасливане, което има за цел за удари световната

...
В последното мегасливане, което има за цел за удари световната
Коментари Харесай

Flutter и The Stars Group се обединяват, създават световен гигант за 10.5 млрд. паунда

В последното мегасливане, което има за цел за удари международната хазартна промишленост, The Stars Group (TSG) ще бъде добита от Flutter Entertainment, чиято благосъстоятелност са Betfair, Fanduel и Paddy Power. Двете страни ще основат международен колос, оценен на 10.5 милиарда паунда.

Веднага след привършване на договорката акционерите на Flutter ще имат почти 54.64% от акциите в The Stars Group. Акционерите на TSG пък ще имат почти 45.36% от Обединената група.

След привършване на договорката се планува Съветът на Обединената група да се състои от:
Съвет от 14 души, опиращ се на експертния опит на Flutter и TSG В допълнение: Девет изпълнителни шефове, включващи петима номинирани от Flutter, трима номинирани от TSG и назначението на Ричард Флинт, някогашен изпълнителен шеф на SBG. Гари Макган, понастоящем ръководител на Flutter, ще извършва ролята на ръководител на Обединената група Дейв Гадия, понастоящем изпълнителен шеф в TSG, ще извършва ролята на заместник-председател на Обединената група Питър Джексън, понастоящем основен изпълнителен шеф на Flutter, ще извършва ролята на основен изпълнителен шеф в Обединената група Джонатан Хил, понастоящем основен изпълнителен шеф на Flutter, ще извършва ролята на финансов шеф в Обединената група Рафи Акшенази, понастоящем основен изпълнителен шеф в TSG, ще извършва ролята на основен изпълнителен шеф в Обединената група
Очаква се утвърждението на акционерите на Flutter и TSG да стане през второто тримесечие на 2020 година. Завършването на договорката би трябвало да се случи през второто или третото тримесечие на 2020 година.

Кои са Flutter Entertainment?

Flutter Entertainment е новото име на Paddy Power Betfair, които приключиха личното си обединение през 2016 година. Компанията има водещи марки в Австралия (под формата на Sportsbet) и в Съединени американски щати (чрез FanDuel).

Кои са The Stars Group?

The Stars Group са група за онлайн
залози и игри, основана в Канада. Компанията, която преди беше обвързвана с William Hill, приключи покупката на Sky Betting and Gaming за 3.4 млн. паунда през предходната година.

Сделката Flutter – Stars Group в цифри:
Пазарна стойност от 10.5 милиарда паунда 3.8 милиарда паунда комбинирани доходи 140 млн. паунда предстоящи обединени разноски Над 7 млн. дейни клиенти от Stars Group Над 6 млн. дейни клиенти от Flutter 8000 чиновници на Flutter 4500 чиновници на Stars Group Над 100 интернационалните пазара 38/100 пазарен дял в Обединеното кралство
В България компанията PokerStars оперира с лиценз в продължение на 5 години. Гореспоменатата компания Betfair също притежаваше 5-годишен лиценз, който мистериозно не бе възобновен от Комисията по
хазарта през февруари 2019 година, макар съществуването на изцяло изрядни документи от страна на международния колос. В момента Betfair още веднъж кандидатства за лиценз в България и чака да го получи.

Тук е редно да напомним, че BetStars (собственост на PokerStars), след подаване на изрядни документи за лиценз за спортни
залози в България и едногодишно очакване за приемането му (Комисията по този начин и не прегледа документите), в края на 2018 година отдръпна своето искане за лиценз. Явно бе желанието подобен лиценз да не им бъде възложен.

На Novibet, бетинг компания от Гърция, също бе отказано приемането на лиценз през 2018 година от Комисията по
хазарта.

Личните ползи и упоритости интернационалните играчи да не участват на българския пазар се виждат ясно и с неуместния акт лицензът на Betfair да не бъде удължен. Оставяме на вас да се досетите кой стои зад саботирането на процеса по лицензиране на интернационалната компания в България. Явно упоритостите на саботиращия са всички интернационалните компании да бъдат изгонени от България.
https://betinbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР