В последно време започна подаването на фалшиви сигнали за закъсали

...
В последно време започна подаването на фалшиви сигнали за закъсали
Коментари Харесай

Зачестяват фалшивите сигнали за закъсали автомобили

В последно време стартира подаването на подправени сигнали за закъсали коли и тапи и сега, в който се подаде подобен сигнал, ние би трябвало да реагираме незабавно. Поне 15-20 сигнала имаше във вчерашния ден (27 ноември) от регионите на Монтана, Перник, Кюстендил.

Това съобщи инж. Дончо Атанасов, ръководител на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), в ефира на Българска национална телевизия във връзка зачестилото подаване на подправени сигнали към АПИ.  Той разясни, че най-малко 20 машини са изпратени на местата, за които са подадени подправени сигнали , което основава в допълнение дискомфорт в стройната организация на работата на Агенцията.

Фирмите, с които имаме контракт за зимно разчистване и поддържане, са задоволително опитни. Има няколко ограничавания за придвижване на тежкотоварни коли най-вече по проходите Превала, Роженски, Батак – Доспат, Велинград – Юндола и Троян – Кърнаре, които в границите на днешния ден ще бъдат изчистени, разясни инж. Атанасов. Правим всичко належащо Троян-Кърнаре да е преходим. Проходът все още е добре обработен и няма проблем за леките коли и бусовете. 

При големия брой тирове, които минават по републиканската пътна мрежа, един е задоволителен, с цел да сътвори блокиране на придвижването, предизвести още Дончо Атанасов. Никога по никакъв мотив водачите на леки и тежкотоварни коли не би трябвало да потеглят с износени гуми в зимни условия, моли още той.

По думите му за поддръжка на рисковия сектор от пътя от Сопот до пътния възел Ловеч – Троян (районът към ловешкото село Микре, където стана тежка злополука с  9 пострадали- бел. ред.), АПИ е заделила над 500 000 лв.. „ Вчера съм поръчал отначало одит по пътна сигурност, с цел да забележим какво още можем да създадем в допълнение в посока пътна сигурност. Драстичното нарушение на Закона за придвижване по пътищата основава големи проблеми на всички ведомства ”, сподели още инж. Дончо Атанасов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР