В последно време сред туристите станаха популярни хотелите, разположени в

...
В последно време сред туристите станаха популярни хотелите, разположени в
Коментари Харесай

Да отдъхнем в манастир

В последно време измежду туристите станаха известни хотелите, ситуирани в антични манастири. Противно на упованията, подбудени от монашеския метод на живот, в тях въобще не се предлага единствено вода и самун. Напротив, обслужването в тези хотели е на доста високо равнище, а спомагателна екстра е съществуването на исторически обекти и характерната атмосфера, която не може да намерите в елементарните хотели.

Най-напредналата страна в това отношение е Италия, която предлага максимален брой хотели-манастири в цяла Европа. Това е напълно естествено поради обстоятелството, че Италия е крепостта на католическата черква.

На процедура, във всяка част на страната може да откриете забавен хотел-манастир, подканващ ни да го посетим с богатото си минало и цивилизованото си настояще.

 Сан Маурицио

Северно от Пиемонт е ситуиран хотел-манастирът Relais San Мaurizio, издигнат при започване на 17 век за потребностите на францисканския отшелнически медал.

В днешно време той е удобен хотел, заобиколен от живописна горска повърхност и личен парк. Предприемчивите монаси намират в гората трюфели и кестени, които след това оферират на туристите във тип на изискани блюда.

В региона на парка пък се тоглеждат растения, които служат за изработката на разнообразни парфюми. Интериорът на хотел също заслужава хвалба: старинни подови настилки, стенни рисунки, големи огледала – всичко това основава неподправената атмосфера на многовековни обичаи. Ако ви залипсват актуалните улеснения, хотелът предлага и спа-процедури.

 вила Сан Мишел

Ако ви следва да посетите Тоскана, ви съветваме да отседнете в хотел Villa San Мichele, който съставлява очарователна вила, издържана в най-изисканите обичаи на архитектурния Ренесанс.

Там се намират популярни стенописи на локалната черква, чийто създател е гениалният създател от 15 век Микеланджело Буонароти! Стените на вилата са обгърнати от лозя, а във всяка стая има древен часовник, напомнящ за „ митове за остарели времена “.

Освен неповторими исторически монументи, хотелът може да предложи на гостите си изцяло модерни стадиони за голф, превъзходни морски и планински гледки, изтънчен интериор на стаите и голям брой позитивни страсти – италианска Тоскана в цялото си величие!

 Доменико Сан Палас

Друг забавен обект за посещаване, само че към този момент в Сицилия, е хотел-манастирът San Domenico palace, който е ситуиран на територията на едноименния манастир, принадлежащ на монасите-доминиканци.

Хотелът съществува от края на 19 век, а интериорът му е изискан в стила на 15-ти: както с ръчно направените гоблени, по този начин и със старинните картини и антикварни мебели.

Освен това, хотелът се намира в живописна околност, не надалеч от вулкана Етна и в непосредствена непосредственост до морския бряг.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР