В последно време се оказах една от най-влиятелните фигури в

...
В последно време се оказах една от най-влиятелните фигури в
Коментари Харесай

Бъдещият шеф на Народния: Ще разруша порочната система в бг театъра

„ В последно време се оказах една от най-влиятелните фигури в българския спектакъл. На изпита бях доста добре квалифициран. Може би това беше главната причина всички останали, които търсят правила отвън наредбите, да провокират скандал, да опорочават хора. Обидно е, тъй като става дума за ориста на българския спектакъл “.

Това сподели пред БНР режисьорът Васил Василев.

Продължава неяснотата към избора на шеф за Народния спектакъл „ Иван Вазов “ след извършения конкурс. В конкуренцията се състезаваха шефът на ДКТ „ Иван Радоев “ в Плевен Васил Василев, досегашният шеф Мариус Донкин, артистът и учител Сава Драгунчев и режисьорът Бойко Богданов.

От екрана на bTV министърът на културата Атанас Атанасов разгласи, че първи е класиран Васил Василев, само че няма да постави своя автограф на протокола поради „ съмнителни “ съгласно него условия. И ги уточни:

„ Един от претендентите се е явил в нетрезво положение и е класиран, един член на комисията си е тръгнал преди края, има подозрения за спор на ползи за членовете на комисията “.

Министър Атанасов чака мнението на своите юристи и когато разбере какво се е случило, ще реши.

Към този момент все още няма никакво оповестено решение от страна на Министерството на културата.

В предаването „ 12+3 “ Василев добави:

„ Миналото се пробва още веднъж да управлява бъдещето, а аз пребивавам в сегашното. В Плевен създадохме обстановка и тя променя театралната карта. Разбра се, че театърът може да бъде и в по-малък град. Започнахме да вършим нов облик… Не аплайвам за трофеи, за позиции. Искам да разруша тази порочна система, която 30 години унищожава българския спектакъл, която кара артисти и режисьори да мизерстват “.

По време на мандата на Васил Василев театърът в Плевен изкара 33 министър председатели. Като шеф той вкара „ Пътуващ фен “. Трупата записва участия в наши и интернационалните фестивали. Не липсват и награди и номинации за „ Аскеер “ и „ Икар “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР