В последно време постоянно се говори, че България е „мост

...
В последно време постоянно се говори, че България е „мост
Коментари Харесай

Вредно за България е да се вживява като някакъв "мост"

В последно време непрекъснато се приказва, че България е „ мост " сред Европейски Съюз и Турция, сред Западните Балкани и Европейски Съюз. Беше „ мост " сред Германия и Русия, сред Русия и Европейски Съюз. София се самопредложи за „ мост " към Европейски Съюз на редица страни от Азия. Меркел, Юнкер и Кристалина Георгиева също приканиха България да играе ролята на „ мост ".

Хитра измама за необразования в интернационален проект български политически псевдоелит останал с усещане, че има действителен запас и може да бъде най-малко „ геополитически водач на Балканите ". Вредно за имиджа и националните ползи на България е да се вживява в ролята на някакъв „ мост " сред кои да е страни. Необходимо е час по-скоро София да се дистанцира от тази унизителна роля.

Защото по този метод нашата страна се трансформира в инструмент за осъществяване на геостратегически цели на районни и световни фактори. Ролята на „ мост " отрежда на България постоянно статут на пасивна страна, която е обект, а не индивид в интернационалните връзки.

Само една страна, която е неуверена в себе си, не изпитва почит към себе си, може да се хвали и да трансформира външната си политика в „ мост " сред други страни. Които преследват непрекъснато и методично своите геополитически цели. В този смисъл водената политика от държавното управление в София от много години и изключително по време на европредседателството маргинализира нашата страна, натрапва й ролята на „ обслужващ личен състав " и я трансформира в въздържан обект в Европейски Съюз, на Балканите и в света.

Източник: Facebook - Боян Чуков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР