В последно време Alphabet си навлече негативи с новините за

...
В последно време Alphabet си навлече негативи с новините за
Коментари Харесай

Десетте компании с най-лоялни клиенти в света

В последно време Alphabet си навлече негативи с новините за всеобщи уволнения и регулаторни провокации.

Въпреки това обаче, хората не престават да употребяват Гугъл, Gmail и Chrome. Технологичният колос има най-лоялните клиенти, демонстрира, B2B компания за разбори, представен от CNBC.

" Индексът за преданост на клиентите " прави оценка 100-те компании от класацията Fortune по 6 индикатора, като изключва 40 компании, които не разполагат с задоволително данни или не взаимодействат директно с клиентите.

Тези индикатори са:

Ето кои са десетте компании с най-висока преданост на клиентите:

1. Alphabet

2. Lowe's

3. Intel Corporation

4. Apple

5. The Coca-Cola Company

6. PepsiCo

7. Amazon

8. Allstate

9. Microsoft

10. Johnson & Johnson

В отчета се отбелязва, че първото място на Alphabet се дължи на NPS, отзивите на клиентите и рейтингите на YouGov.

" Средната оценка на клиентите на Гугъл е 3,1 звезди (в началото на август), втората най-висока измежду 100-те компании от класацията Fortune. Повече от половината от над 6000-те отзива са с пет звезди. Рейтингът на известност на Гугъл от 73%, съгласно YouGov, е вторият най-голям в изследването. ", споделят създателите на отчета.

Lowe's, която е на второ място в общото класиране, води в класацията на YouGov със 75% известност, което е с 5% повече от най-големия ѝ съперник Home Depot.

Компания номер 3, Intel, се отличава с " едни от най-ниските размери на търсения, свързани с обслужването на клиенти и недоволства ", се споделя в отчета.

Apple, която е под номер 4, от дълго време е известна с паметната си фенска база, само че " изненадващо " се показва едва в отдела за обслужване на клиенти. Това значи, че хората са търсили онлайн повече въпроси, свързани с поддръжката на Apple, в сравнение с множеството други компании от класацията Fortune 100, прибавя DesignRush.

Общо четири огромни софтуерни компании, които постоянно се възприемат като съперници – Alphabet, Apple, Amazon и Microsoft, попадат в Топ 10.

Гигантът в региона на обществените медии Meta, който също е в листата Fortune 100, не намира място в първите 10.

Сред фирмите, които не са софтуерни, двама директни съперници се класират директно един до различен: The Coca-Cola Company и PepsiCo са под № 5 и № 6.

Coca-Cola " има едни от най-удовлетворените клиенти, с едни от най-малките търсения, свързани с обслужване на клиенти и недоволства ".

PepsiCo изпреварва съперника си по оценки NPS и ангажираност в обществените медии, демонстрират оценките в отчета.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР