Тези нови агенти на IRS няма да преследват обикновени американци, агенцията потвърждава, докато Конгресът се подготвя за борба за финансиране

...
В последния си опит да покаже, че използва добре допълнителното
Коментари Харесай

В последния си опит да покаже, че използва добре допълнителното си финансиране от Конгреса, Службата за вътрешни приходи заяви в петък, че пренасочва усилията си за правоприлагане към хора с високи доходи, партньорства и големи корпорации.

Агенцията също така ще гарантира, че процентите на одит няма да се повишат за тези, които печелят под 400 000 долара годишно – повтаряйки обещанието на президента Джо Байдън да не повишава данъците на тези под този праг – и ще добави повече предпазни мерки за данъкоплатците с по-ниски и умерени доходи, които твърдят данъчния кредит върху спечеления доход.

„Този ​​нов натиск за съответствие изпълнява обещанието на Закона за намаляване на инфлацията, за да гарантира, че IRS държи нашите най-богати податели отговорни да платят пълния размер на това, което дължат“, каза комисарят на IRS Дани Верфел, отбелязвайки, че годините на недостатъчно финансиране са довели до най-ниските процент на одит на заможни податели в историята на агенцията.

Допълнителното финансиране от IRS, съдържащо се в Закона за намаляване на инфлацията, е политически футбол, откакто демократите прокараха законодателството през Конгреса миналата година. Законът предостави на финансово затруднената агенция приблизително 80 милиарда долара за 10 години, за да засили правоприлагането и да подобри обслужването на клиентите.

Бързо нае хиляди нови представители, които да помогнат за сезона на подаване на данъчни декларации за 2023 г., позволявайки на агенцията да отговаря на повече обаждания, да съкращава времето за изчакване по телефона, да обслужва лично повече данъкоплатци и да изчисти натрупаните необработени индивидуални данъчни декларации за 2022 г., които нямат грешки. Освен това модернизира своята десетилетна технология.

Но републиканците в Конгреса, както и първичните кандидати за президент на Републиканската партия през 2024 г., твърдят, че активизираната IRS ще използва силата си за правоприлагане срещу усърдно работещите американци. Те многократно казват, че IRS планира да използва парите, за да наеме 87 000 агенти, които да преследват данъкоплатците от средната класа.

Законодателите на Републиканската камара успяха тази пролет да отменят повече от 20 милиарда долара от финансирането по Закона за намаляване на инфлацията като част от сделката за повишаване на тавана на дълга. И се надява да съкрати повече като част от пакета от федерални разходи за фискалната 2024 г., който сега се обсъжда в Конгреса.

Нов фокус на IRS

Агенцията заяви, че планира да използва подобрена технология и изкуствен интелект, за да ѝ помогне по-добре да открива данъчни измами, да идентифицира възникващи заплахи за съответствие и да подобри подбора на случаи за одит. Той също така ще преследва промоутъри, които злоупотребяват с данъчните закони.

„Ние ще увеличим усилията си за спазване на тези, които представляват най-голям риск за данъчната система на нашата нация, независимо дали става дума за богатите, които искат да избегнат плащането на своя дял, или промоутъри, агресивно предлагащи злоупотребяващи схеми“, каза Верфел.

Той ще разшири фокуса си върху данъкоплатците, които печелят повече от $1 милион, които имат повече от $250 000 признат данъчен дълг. Агенцията, която наскоро събра 38 милиона долара от повече от 175 лица с високи доходи, се свързва с около 1600 данъкоплатци, които попадат в тази категория и дължат стотици милиони долари.

До края на септември IRS ще започне проверка на 75 от най-големите партньорства, включително хедж фондове, партньорства за инвестиции в недвижими имоти, големи адвокатски кантори и други. Той ще използва изкуствения интелект за идентифициране на потенциални пропуски в съответствието при данъка върху партньорството, международния данък и общия данък върху доходите и счетоводството. И в началото на следващия месец ще достигне до около 500 партньорства, които имат несъответствия в балансите си.

През следващата фискална година, която започва през октомври, агенцията планира да разшири усилията си, включващи спазване на цифровата валута, данъкоплатци с чуждестранни банкови сметки, които не подават необходимите формуляри, и строителни предприемачи, които създават фиктивни компании за подизпълнители.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР