В последния момент от Продължаваме промяната смениха предложението си за

...
В последния момент от Продължаваме промяната смениха предложението си за
Коментари Харесай

В последния момент: Ново предложение за военен министър

В последния миг от " Продължаваме промяната " смениха предлагането си за боен министър. Постоянният представител на България в НАТО Драгомир Заков ще бъде препоръчан за министър на защитата на мястото на Стефан Янев, чиято оставка беше поискана през вчерашния ден от премиера Кирил Петков. Премиерът удостовери информацията пред публицисти в Народното събрание. " Много съм благополучен да кажа, че Драгомир Заков одобри късно нощес поканата, която бяхме отправили. В рамките на интернационалната сигурност няма по-подготвен човек сега от него. Той е дипломат на България в НАТО и се веселя, че удостовери. Той познава цялата система ", уточни Петков. Премиерът увери, че това предложение е в съгласие с съдружните сътрудници. Той е уведомил нощес президента Румен Радев и няма никакъв отпор от нито една институция.

Вчера Петков анонсира друго име – Тодор Тагарев, който към този момент е бил отпред на Министерството на защитата в границите на служебното правителство на Марин Райков. Не са ясни аргументите за смяната в проектите. Кандидатурата на Заков би трябвало да бъде показана и гласувана в Народното събрание през днешния ден. Петков съобщи, че Тодор Тагарев ще поддържа със препоръки новия министър.

Драгомир Заков е кариерен дипломат с 20-годишен стаж на разнообразни длъжности в дипломатическата работа на България. От март 2019 година е дипломат на България в НАТО. Дипломатическата му активност е обвързвана с въпросите на интернационалната сигурност, като поредно е минал през дипломатическите задачи на България в НАТО и към Организация на обединените нации в Женева. Работил е по тематики на контрола на въоръженията и има експертиза по филантропични и бежански въпроси. 

Заков е приключил Френската гимназия в София. Магистър е по стопанска система, със компетентност Международни стопански връзки. Специализирал е в Центъра по въпроси на сигурността в Гармиш-Партенкирхен, в Колежа по защита и сигурност на Европейския съюз и в Женевския център по политика за сигурност. Има специализация и по капиталово обмисляне. Владее британски и френски език, употребява свободно съветски език.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР