В последния момент бях номиниран за министър. Мисля, че с

...
В последния момент бях номиниран за министър. Мисля, че с
Коментари Харесай

Новият регионален министър обясни докога ще поскъпват винетките

В последния миг бях номиниран за министър. Мисля, че с работата си ще оправдая доверието. Ще се допитвам до Лиляна Павлова, защото и нейният опит и това, което направи, демонстрираха забележими резултати, съобщи новият районен министър Николай Нанков. „ Още не сме рязали лентички с премиера, гледаме да свършим малко работа. Лентичките са най-лесното”, добави той пред bTV.

Нанков уточни и какво ще се случва по пътищата в близката година. По думите му, до 2018 година ще е подготвен обходът на Габрово. От 2018 ще стартира да се разяснява и тунелът по Шипка като опция за финансиране. „ През месец август започваме сектора от Благоевград до Крупник, който е част от Автомагистрала „ Струма”.

Що се отнася до работата по Автомагистрала „ Хемус”, от разклона от Ябланица до разклона за Тетевен, 9 км. и 300 метра, към този момент имало определен реализатор и се чака обжалването, с цел да може строителството да стартира допустимо най-бързо. „ 16 км и 200 метра от Белокопитово, на стадий оценка сме там. Отворили сме офертите, и за тази права има обезпечен запас. Следващата права, до разклона Ловеч-Плевен, това са 50 км. Там имаме 6 месеца период за планиране, по-късно следва да бъде предоставена поръчката. Остава си автомагистрала, вероятно където има тунели. Очакванията са секторът да бъде приключен до края на мандата”, сподели строителният министър.

По горещата тематика със санирането и 3-те милиона, които страната дължи на Българска банка за развиване, Нанков съобщи, че за последните няколко месеца се е забавило подписването на съглашението, с цел да могат да започват тези заплащания. „ За 20 дни успяхме да го подпишем, още другата седмица ще стартират разплащанията по към този момент приключените здания ", увери той.

" Няма повишени цени при санирането. Програмата започва на пазарен принцип”, акцентира министър Нанков.

Той бе безапелационен, че живущите в блоковете в Мездра и Стара Загора, които протекоха при санирането, ще бъдат обезщетени от строителя. „ Тези блокове са на стадий строителство. Става въпрос за изключителна неточност на строителя”.

Що се отнася до цената на винетките, районният министър успокои, че оттук насетне няма да се приказва за повишаването им. „ Основен приоритет за нас е да форсираме построяването на тол системата и електронни винетки за леките коли. 200 млн. лева ще коства построяването й, само че тези пари ще бъдат приспадани. Към момента постъпленията от винетки са 300 млн. лева Още първата година чакаме те да се усилят с 80 млн. По-голямата част от този бюджет ще бъде поета от тежкотоварния трафик”, уточни министърът

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР