В последния ден на седмицата ще продължи да нахлува по-студен

...
В последния ден на седмицата ще продължи да нахлува по-студен
Коментари Харесай

Внимание! Летни бури в неделя

В последния ден на седмицата ще продължи да нахлува по-студен въздух от запад, който ще основава условия за по-динамично време. В хода на деня от запад на изток още веднъж ще завали.

По-опасните превалявания обаче, ще са в часовете следобяд и вечерта – местни проливни дъждове с гръмотевици, внезапни пориви напразно и риск от градушка.

Явленията ще са по-интензивни в централните и източните региони на страната. Дневните температури ще се намалят леко по отношение на вчерашните равнища и ще са в интервала от 23 до 28 градуса.

През нощта и на следващия ден до ранния следобяд ще остане облачно с валежи в източната половина на страната. Отново в тези области ще има условия за по-интензивни превалявания с гръмотевици.

В западните региони обаче в понеделник времето ще се успокои и ще се покаже слънцето. След прохладна и на доста места мъглива заран с температури сред 14 и 19 градуса, термометрите ще тръгнат нагоре и в часовете следобяд ще демонстрират сред 27 и 32 градуса, като най-топло ще е по западното поречие на Дунав и по долината на Струма.

Следобедни летни превалявания ще има и във вторник, само че на малко места в Западна и Централна България. От сряда нататък следват няколко дни без превалявания и с повече слънце. Температурите ще се покачват и ще догонят летните равнища към и над 30 градуса. Към края на седмицата в обичайно горещите точки на страната ще е горещо с температури над 35 градуса. Едва през идващия уикенд ще премине леден атмосферен фронт с летни гръмотевични стихии и превалявания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР