В последния ден на Европейското първенство по таекуондо за кадети

...
В последния ден на Европейското първенство по таекуондо за кадети
Коментари Харесай

Ново сребро за България и класиране в Топ 10 на Европейското по таекуондо

В последния ден на Европейското състезание по таекуондо за кадети огромната сензация се споделя Вадим Дурлеску. Българското момче, играещо за Търговска колегия " Херея ", което живее и тренира в Германия стана европейски вицешампион в категория до 61кг.

Вадим победи поредно представител на Гърция с 16:4, на Испания с 13:12, на Германия с 30:10. На полуфинала Дурлеску в профил играч на Румъния с 8:6, само че в борбата за златото, загуби от турски таекуондист, откакто безусловно трябваше да играе 5 мин. след полуфинала и силите не му стигнаха.

Това затвърди страхотното показване на българския народен тим, който завоюва общо 2 сребърни и 2 бронзови медала. България заема 5 място в класирането при мъжете и 10 в генералното общо класиране от общо 45 страни взели присъединяване на шампионата.

България се гордее освен с огромните триумфи на състезателите, само че и на реферите. Виктория Иванова се показа ослепително през всичките три дни и това не остана неусетно за шефовете на съдийската комисия, които наградиха младата ни съдийка с плакет за най-хубав рефер измежду дамите, осведомят от федерацията ни.
 Нови два медала за България на Европейското състезание по таекуондо
Нови два медала за България на Европейското състезание по таекуондо

Във втория ден на конкуренцията се впуснаха общо шест български състезатели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР