В последните няколко седмици по гейм медиите и в интернет

...
В последните няколко седмици по гейм медиите и в интернет
Коментари Харесай

Bethesda за социалните коментари около новия Wolfenstein

В последните няколко седмици по гейм медиите и в интернет пространството текат полемики по две тематики, които наподобяват на тип безсмислени, само че е любопитно да се проследят. Първата, без подозрение е разногласията към вероятния завършек на обичайните сингъл игри, опълчени на MMO игрите с открит свят и съмнителни практики по монетизация. Безсмислен наподобява разногласието, изключително, в случай че се вземе триумфа на игри, като Zelda, Prey, Fallout 4, новия Dishonored, Horizon: Zero Dawn, както и идните да се появят Wolfenstein 3, Assassin’s Creed, Detroit: Become Human, God of War и други Другата тематика, която се върти до погнуса е обвързвана с новия Wolfensten и спекулациите за мненията, който прави играта на фона на актуалните събития в Съединени американски щати, появяването на консервативния Доналд Тръмп и различното дясно, все едно до момента не е имало неонацисти оттатък Атлантика. Както MacineGames, по този начин и Bethesda не стопират да изясняват, че няма никакво скрито обръщение, че Wolfenstein още от 90-те години се споделя за едно и задачата на един шутър с нацисти постоянно си е била тази – да стреляш по нацисти и да се забавляваш. Лоша реклама няма и в случай че има някой, който може да изясни по какъв начин стоят нещата, то без подозрение това е Пит Хайнс, началник на маркетинга в Bethesda, който изяснява за следващ път, този път за Rolling Stone неща, които в последните седмици изяснява и за други медии.

Хайнс припомня, че играта е подготвяна към този момент няколко години, като сюжетът за нея е подготвен от дълго време и е нямало по какъв начин да предположат какво ще се случи през 2017. И въпреки всичко, както посочихме, неприятна реклама няма.

„ От маркетингова позиция, ние несъмнено видяхме опцията да се противопоставим на протичащото се, до момента в който в това време приказваме за играта, по която работим, която е за убиването на нацисти и отхвърлянето на властта им в Съединени американски щати “, изяснява Хайнс. И въпреки всичко:

„ Историите, героите и тематиките – всички те са авансово заложени преди доста години със събитията от една игра, преминаващи в другата. Те (MachineGames – б.а.) работят по авансово заложен проект и игра, по която са почнали работата доста преди днешните събития да стартират да се случват. Когато стартира създаването на играта, нямаше никаква „ цел “. Нямаше индикации, че се задават теи събития. Сходно с това, ние към този момент знаем посоката, в която се развива идната игра. Ние не се опитваме да предсказваме обществените или политически трендове занапред. Надяваме се, че всяка концепция за нацизма и нацистите към този момент не съществува, което и постоянно е било нашата позиция “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР