В последните минути преди затварянето на трансферния прозорец в Англия

...
В последните минути преди затварянето на трансферния прозорец в Англия
Коментари Харесай

Официално: Евертън взе Алекс Иуоби от Арсенал

В последните минути преди затварянето на трансферния прозорец в Англия Евертън съумя да реализира още един трансфер. “Карамелите” се укрепиха с крилото на Арсенал Алекс Иуоби. 23-годишният футболист идва на “Гудисън Парк” против сумата от 35 милиона паунда и подписа контракт за идващите пет години.

Иуоби има 149 мача, 15 гола и 23 асистенции с екипа на Арсенал. Евертън ще заплати за него 28 милиона в този момент, а останалите 7 ще са под формата на спомагателни бонуси.

Това е седмото ново попълнение в редиците на “Карамелите” за това лято, като на “Гудисън Парк” дойдоха и Мойс Кийн, Джибрил Сидибе, Андре Гомес, Фабиан Делф, Йонас Льосъл и Жан-Филип Гбамин.

| Another target captured!

The boss has his say on summer signing #7! #EFC pic.twitter.com/f8IKdwRGSD
— Everton (@Everton) August 8, 2019
Мениджърът на Евертън Марко Силва не скри задоволството си от привличането на нигерийския национал.

“Алекс бе една от главните ни трансферни цели и считам, че той ще е ужасно попълнение за Евертън. Неговият жанр е доста пряк. Той е качествено крило, а може да играе и като атакуващ халф. Винаги се бори за тима си. Иуоби е млад, само че към този момент натрупа много опит на най-високо равнище - 100 мача в Премиър лийг, играл е и в Европа, а има и мачове на национално ниво”, съобщи Силва.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР