В последните години все повече хора страдат от респираторни проблеми.

...
В последните години все повече хора страдат от респираторни проблеми.
Коментари Харесай

Халотерапията е важна за нашето здраве

В последните години от ден на ден хора страдат от респираторни проблеми. От замърсяване и смог, до заболявания, пренасяни по въздуха, полени и отрови - в никакъв случай до момента нашето общество не е било изправено пред такава възходяща зараза от респираторни болести.

Халотерапията (терапия със суха сол) е естествено различно лекуване без медикаменти, което може да помогне за възстановяване на респираторните проблеми и кожните болести. Проучванията демонстрират, че този способ понижава възпалението в белите дробове, изкарва насъбраната слуз, усъвършенства функционалността на белите дробове, отваря дихателните пътища и дишането става по-леко, покачва защитните сили на организма, облекчава алергичните положение и астмата, работи добре на пушачи и хора, които хъркат, покачва качеството на съня.

Малките частици сол, употребявани в халотерапията, също могат да оказват помощ за възобновяване на кожните кафези и да предпазят кожата ви от стареене и инфекции. Затова се счита, че тази терапия може да се употребява за лекуване на акне и розацея, както и на кожни алергии.

Халотерапията се организира в солни стаи, които разполагат с халогенератор - апарат, какъвто има в Солна стая Salt&Art. Уредът раздробява и смила 99,99% чист натриев хлорид (сол) на доста дребни микрочастици. След това халогенераторът разпръсква тези сухи аерозолни микрочастици сол в стаята за солна терапия.

Разпрашените фини частици сол от 1-3 микрон се транспортират посредством дишането до най-малките бронхи и дихателни пътища в белите дробове, в това число синусите и носната празнина. Те работят като антибактериално средство за вирусите, бактериите и замърсителите, попаднали в дихателните пътища.

„ Счита се, че визитата в солна стая с халогенератор е доста по-ефективно от физиологичния разтвор или поставените солни лампи в стаите.
Солта на стените има по-скоро украсителен резултат, само че също по този начин спомага за поддържане на непрекъсната температура и мокрота в пространствата, с цел да се сътвори идеална среда, близка до тази в солните мини и пещери ", споделя певицата и йога преподавател Светла Иванова - основател на Salt&Art - Солни стаи и йога студио.

В солна стая Salt&Art халотерапия за възрастни и деца над 12 години е с дълготрайност 40 минути, а за деца под тази възраст - 30 минути. Разликата във времето е поради това, че по-малките деца дишат по-бързо и надлежно си набират за по-кратко време нужното количество здравна сол.

За хора с настинки, признаци на грип, ушни инфекции, хрема или други краткотрайни дихателни усложнения е целесъобразно да имат от 5 до 10 поредни солни сесии (посещения), с цел да бъдат ефикасни.

За хронични респираторни и дерматологични положения като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис, акне и други се предлагат 12 до 20 поредни сеанса, или при допустимо най-кратък интервал от време. Тази поредност може да се повтори 2-4 пъти годишно, да вземем за пример преди всеки сезон. След това могат да се вършат по избор 1-2 визити на седмица за профилактика.

За поддържане на мощна имунна система специалистите предлагат навестяване на солна стая 1-3 пъти седмично за профилактика, до момента в който след прекарани вирусни болести е добре да създадат най-малко 10 поредни визити, с цел да се почисти организмът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР