В последните години това е най-всеобщото заболяване - зависимостта от

...
В последните години това е най-всеобщото заболяване - зависимостта от
Коментари Харесай

Смартфонът, часовете, които прекарваме с него, и как да ги намалим

В последните години това е най-всеобщото " заболяване " - зависимостта от смарт телефона ни. Всевъзможни приложения, известия и вести ни карат да се усещаме търсени, длъжни да ги погледнем и в боязън, че изпускаме нещо значимо.

Последното обаче се случва доста рядко, а по-малкото време пред екрана на телефона ще ни даде повече успокоение и минути за в действителност значимите неща. Ето по какъв начин да го реализираме.

Да спрем известията си

Достатъчно е да влезем в настройките и да махнем опцията за приемане на вести от всички приложения и обществени мрежи, които употребяваме.

Да изберем главен метод за връзка

Разговори, смс-и, имейли, известия от обществени мрежи и други онлайн платформи за връзка - няма по какъв начин да не се усещаме заринати с информация, в случай че употребяваме всичко по едно и също време. Най-добре да изберем главен канал за връзка, а другите да ревизираме по един път дневно.

Да оставяме телефона в другата стая

Освен в случай че не го използваме за тревога, е целесъобразно да оставим смартофна си в кухнята или хола. Така спалнята в действителност ще остане място единствено за отмора или за умерено четене на книга преди сън.

Да премахнем обществените мрежи от телефона

Звучи съвсем немислимо, само че е извънредно потребно. И без това в огромна част от времето скролването през статусите във Фейсбук, Twitter или другите обществени мрежи не води до нищо потребно. Можем да се ограничим да ги употребяваме единствено на компютъра си.

Да не употребяваме смарт телефона за занимания

Филми, музика, игри - всички те са са няколко клика разстояние. Но това ни прави още по-зависими от смарт телефона ни. Защо просто не седнем на дивана и не пуснем тв приемника, в случай че желаеме филм и не вземем същинска книга, когато ни се чете нещо?

Да обичаме режима " не безпокойте "

Той не е единствено за офис срещите или театъра. Можем да го включим във всеки миг, когато времето с околните и фамилията ни е по-ценно от това да забележим последното уведомление от Фейсбук. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР