В последните години темата за тавана на заплатите бе свързван

...
В последните години темата за тавана на заплатите бе свързван
Коментари Харесай

Реал спестява колосални средства след раздяла с четирима

В последните години тематиката за тавана на заплатите бе свързван главно с Барселона, само че Реал Мадрид също бе лимитиран от условията на Ла Лига.

През идващия сезон обаче, „ лос бланкос “ ще могат да работят много по-свободно, защото единствено в последните 2 дни съумя да понижи тавана на заплатите на играчите със 77 милиона евро.

Причината за това е раздялата с Карим Бензема, Марко Асенсио, Мариано Диас и Еден Азар. Четиримата си потеглят след края на този сезон, като договорите на първите трима изтичат и няма да бъдат възобновени, до момента в който контрактът на белгиеца ще бъде преустановен година преди приключването му.

Така Реал Мадрид ще спести следните суми от заплатите на четиримата футболисти: 10 милиона от Асенсио, 20 милиона от Мариано, 30 милиона от Азар и 17 милиона от Бензема.

По този метод Реал Мадрид ще може да притегля умерено нови футболисти, като се чака напълно скоро да бъде официализиран прехвърлянето на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, а в радара на „ кралския клуб “ е и Кай Хаверц от Челси.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР