В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България

...
В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Приоритет е да въведем електронни визи

В последните години се следи много засилен туристопоток сред България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се веселя, в случай че развиваме дружно този капацитет. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и сполучливо съдействие с Вас в бъдеще. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, дипломат на Обединените арабски емирства у нас, оповестиха от министерството, предаде БТА.

Министър Проданов увери посланика, че макар продължаващата пандемия от ковид Министерство на туризма работи за безпроблемното протичане на зимния сезон, тъй че да можем да посрещнем гостите от ОАЕ. Той изясни, че са водени диалози с управлението на летище София, съгласно които има сериозен капацитет за двойно нарастване на полетите от Близкия Изток. " Един от главните ни цели е да въведем електронни визи, тъй като това е вероятност, която можем да развиваме ", разясни още министърът. Посланик Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми сподели, че Обединените арабски емирства гледат на България като на стратегически сътрудник и се надява, че 2022 година ще бъде добра година и ще способства за развиването на връзките сред двете страни, изключително в областта на туризма. По думите му България има доста положителни условия за туризъм и прелестни места за визити, като сега доста от жителите на ОАЕ избират страната ни за упражняване на зимни спортове. Предпочитанията им са свързани с огромните зимни курорти Банско, Пампорово и Боровец. Двамата разискаха и опцията за сключване на Меморандум за съдействие в региона на туризма с Министерство на стопанската система на ОАЕ.

/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */ ado.placement({id: `ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7`, server: `vbbg.adocean.pl` });
/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР