В последните години медитацията се превърна от метод на древните

...
В последните години медитацията се превърна от метод на древните
Коментари Харесай

Спорт или медитация - с какво да борим стреса

В последните години медитацията се трансформира от способ на античните монаси зa реализиране на нравствен мир в съвременен метод за битка със напрежението, тревогата и депресията. И в това няма нищо неприятно, несъмнено, изключително във времена като сегашните, когато е от значително значение тялото и духа ни да бъдат в естетика.
 Медитация, изгодите за мозъка и душeвността и за какво всички се нуждаем от нея
Всички имаме потребност от медитация тъкмо в този момент

Как да бъдем тук и в този момент

Именно поради все по-голямата си известност, медитацията и резултатът от нея са обект и на от ден на ден научни проучвания. А учени от University of Cambridge проучват резултатите от 136 извършени до момента опита.

Основният извод, до който стигат, е, че медитацията и осъзнатостта не са еднообразно ефикасни за всички хора . Прави се и съпоставения с физическата интензивност, която е не по-малко сполучлив метод за поддържане освен на физическото, само че и на менталното ни здраве.
 Снимка 513418

При един на всеки 20 души медитацията не дава търсения резултат, по тази причина не е вярно да се дефинира като повсеместен лек. Изследователите считат, че тя е по-ефективна при хора, които живеят под огромен стрес - да вземем за пример медицинските служащи сега, предава.

За разлика от медитацията обаче, спортът има изгоди за психологичното здраве на всеки , без значение дали е напрегнат, страда от тревога или има депресивни прояви. Затова не трябва да подценяваме резултата от постоянните тренировки, който несъмнено е две в едно.
 Тренировките, физическата интензивност и от какъв брой минути дневно се нуждаем, с цел да живеем по-дълго
11 минути дневно за по-дълъг живот

Колко малко му би трябвало на човек

А най-хубавото, което можем да създадем за себе си, е да съчетаваме постоянното спортуване с упражняване на медитация , с цел да реализираме най-хубавото, на което сме способни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР