В последните години Китай е похарчила с $24 милиарда повече

...
В последните години Китай е похарчила с $24 милиарда повече
Коментари Харесай

Китай е похарчила с $24 милиарда повече от САЩ за 5G

В последните години Китай е похарчила с $24 милиарда повече от Съединените американски щати в региона на идващото потомство технология за мобилен интернет 5G, демонстрира отчет на Deloitte, представен от CNBC. Анализът сочи, че ще бъде мъчно на Съединени американски щати да доближи съперника си.

5G има изключителна значимост за технологиите, които ще свържат инфраструктурата в градовете, за самостоятелните коли и доста други. До 2035 година се чака технологията да отключи $12,3 трилиона икономическо произвеждане, считат от IHS Markit. Затова и не е чудно, че има съревнование за доминация.

Засега Китай несъмнено дава повече пари. От 2015 година насам страната е похарчила с $24 милиарда повече за инфраструктура, изграждайки 350 000 нови кафези, до момента в който в Съединени американски щати са издигнати по-малко от 30 000. Докладът сочи, че Китай готви още стотици милиарди вложения в региона.

На Съединени американски щати ще бъде много мъчно да доближи това равнище на вложения. Deloitte пресмята, че нужното за нов оператор съоръжение в Китай коства към 35% по-малко, в сравнение с в Съединени американски щати. Това значи, че за същия потенциал в Съединени американски щати би трябвало да бъдат изхарчени 2,67 пъти повече средства.

Препоръката на анализаторите е Вашингтон да разхлаби регулациите, а мобилните оператори да засилят съдействието си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР