В последните години финансовите разходи на Турция възлизат на 200

В последните години финансовите разходи на Турция възлизат на 200 ...

Бивш зам.-външен министър за нахлуването на Турция в Сирия: Ситуацията е много опасна.


В последните години финансовите разходи на Турция възлизат на 200 млрд. долара, като 40 млрд. долара са отишли за военни операции в Сирия. Турция затъва все повече в това блато, каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев по повод започналата военна операция на Турция в Сирия.

Ердоган от години се изживява като световен лидер, опитва се да играе със силните на деня, получава удари и от Русия, и от САЩ. За момента може би най-големият натиск би дошъл от САЩ, тъй като те са най-големият поддръжник на кюрдите. Още по време на Обама САЩ обещаха, че ще има независим Кюрдистан. В момента критикуват Тръмп, но той действа според това, което обеща още през 2016 година – че ще изтегли американските войски от Сирия, заяви Керемедчиев.

По думите му, ако има кюрдски бежански поток заради военната операция на Турция, то той ще се насочи към Европа, като в такъв случай според него би се повишило и нивото на терористична опасност. Определено ситуацията в момента е много опасна, коментира бившият зам.-външен министър.

Източник: novini.bg