В последните години финансовите разходи на Турция възлизат на 200

...
В последните години финансовите разходи на Турция възлизат на 200
Коментари Харесай

Бивш зам.-външен министър за нахлуването на Турция в Сирия: Ситуацията е много опасна

В последните години финансовите разноски на Турция възлизат на 200 милиарда $, като 40 милиарда $ са отишли за военни интервенции в Сирия. Турция затъва от ден на ден в това тресавище, сподели в утринния блок на Нова телевизия някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев във връзка почналата военна интервенция на Турция в Сирия.

Ердоган от години се изживява като международен водач, пробва се да играе със мощните на деня, получава удари и от Русия, и от Съединени американски щати. За момента може би най-големият напън би пристигнал от Съединени американски щати, защото те са най-големият покровител на кюрдите. Още по време на Обама Съединени американски щати дадоха обещание, че ще има самостоятелен Кюрдистан. В момента подлагат на критика Тръмп, само че той работи съгласно това, което даде обещание още през 2016 година – че ще изтегли американските войски от Сирия, съобщи Керемедчиев.

По думите му, в случай че има кюрдски бежански поток поради военната интервенция на Турция, то той ще се насочи към Европа, като следователно съгласно него би се повишило и равнището на терористична заплаха. Определено обстановката сега е доста рискова, разяснява някогашният зам.-външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР