В последните дни за пореден път се разгоря войната между

...
В последните дни за пореден път се разгоря войната между
Коментари Харесай

Г-н Часовник, водка пред басейна и допинг. Антъни Иванов vs плувната федерация, епизод пореден

В последните дни за следващ път се разгоря войната сред един от най-хубавите български плувци - Антъни Иванов, и БФ плувни спортове (БФПС). Повод за това е доказаното наказване от 3 години прекъсване на спортните права и санкция от 2000 лева на Иванов. Това стана на извършено Общо заседание на федерацията.

Последва ответна реакция от страна на Иванов, на експерта по спортно право Георги Градев, който го съставлява, а и на треньора и плувен функционер Борис Божилов-Бруно, който се разгласи против шефовете на федерацията по този и други проблеми.

Антъни Иванов от години е " на нож " с БФПС. Преди близо три години той отбрани уличените в приложимост на анаболен стериод състезатели Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, като трансферира виновността за абсурда на федерацията.

През есента на 2022 година Иванов бе глобен за две години от Световната антидопингова организация поради три пропуснати извънсъстезателни допинг теста. Той (с помощта на Градев) апелира в Спортния трибунал в Лозана, като делото се точи още, стигна до федерален съд в Швейцария, а Антъни на доктрина има късмет да се състезава на Олимпийските игри в Париж.

Междувременно през м.г. се разгоря скандал на Държавно състезание, на което бунтарят първо не бе позволен, само че в последна сметка взе участие. Стигна се до замяна на реплики и обиди. През есента Управителния съвет БФПС наложи въпросното 3-годишно наказване на Иванов за " погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди... (с които)... той уронва престижа както на плувната федерация, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център ".

Малко по-късно Градев съобщи, че апелира и ще съди БФПС за 100 000 лева и лишаване на лицеза, защото, по думите му, Иванов е бил осъден непозволено, а също така федерацията показала " инквизиторска роля " към него, отнемайки му правото да показва персонално мнение.

Така стигаме до извършеното оня ден Общо заседание.

По мотив проблема на Антъни Иванов се споделя следното:

" Днес (31.01) се организира Общо заседание на Българската федерация плувни спортове (БФПС). В него взеха присъединяване 45 клуба от цялата страна.

По време на събранието беше прегледана жалбата на състезателя на ПСК Черно море Варна Антъни Иванов по отношение на наложеното му от Управителния съвет наказване поради серията медийни изяви на Иванов, в които посредством погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център.

Общото заседание на БФПС удостовери наложената глоба на състезателя. 82 гласа поддържаха решението на УС на федерацията, 2 гласа бяха “против ”, а 3 “въздържал се ”. Гласуването на Общото заседание оставя в действие наказването от три години прекъсване на спортни права и санкция в размер на 2000 лв.. "



Антъни Иванов реагира по следния метод във Facebook:

" Поздравявам ви за “единодушното решение ” през днешния ден. Браво на БФПС, отлично на Г-н Часовник, отлично на Г-на, който си оставя водката на входа на Диана. Браво на Г-на, който пуши цигари, до момента в който състезателите упражняват. Вие “оправихте ” българското плуване. Започнахте оправянето му като “спряхте ” по-рано стената за един от нормативите ви за Токио и го приключихте с това меко казано “смешно ” гласоподаване. Някъде по средата преливахте и кръв наляво надясно. Пожелавам ви триумф. Радвам се, че всички видяха на какво сте способни, с цел да спрете един човек казващ истината за всичко, което вършиме. Може би множеството хора не знаят, само че аз съм просто следващият човек, който вие желаете да смачкате, очевидно 3-те момчета, които “хвърлихте ” за допинг вместо другите 3-ма, за които беше инспекцията, не ви бяха задоволителни. Казал съм ви и ще ви кажа и отново. 2 години, 3 години, 5 години, все тая. Рано или късно ще съм отново в басейна, а вие от дълго време няма да сте в офиса. "



Георги Градев, който е директно забъркан в комплицираните процеси в българския шахмат, а неотдавна се кандиратира и за президент на БФС, написа следното:

" На зло куче - злобен кол!

Кликата от некомпетентни и злобни лентяи в БФПС тикат плуването към крах. Взимат противозаконни решения, замесват се в допинг кавги, поставят в комисии магистрати (в жестоко нарушаване на два закона). Безумие е да накажеш най-хубавия плувец на България за 3 години, тъй като упражнява правото си на свободно изложение. Това е характерен образец за апаратчици - комунисти. Очевидно е, че “60+ ” ръководството на спорта не носи нищо положително. Тези хора нищо не схващат от положителни практики.

До през днешния ден се пробвах да намеря общ език с тези хора и да ги вразумя, само че очевидно нещата ще се случат по сложния метод и в този спорт. "



И плувните среди още веднъж " завряха ", което може да се види от мнения и разногласия в обществените медии.

Светлина - от своята позиция, хвърли Борис Божилов-Бруно, дълготраен треньор и също плувен бунтовник - доста преди въпросите с допинга и Антъни Иванов. 

" Торкемада и Инквизицията ряпа да ядат, както и БФС ", написа той, евентуално имайки поради испанския свещеник и фамозен до през днешния ден инквизитор от средновековието Томас де Торквемада. Към поста си треньорът прикрепя илюстрации с инквизиторски мъчения.

Според Божилов е имало процедурни нарушавания на Оценка за съвместимост, били са спрени делегати и позволени единствено като наблюдаващи, което ги и е лишило от правото на глас. Хронологията в описанието на Борис Божилов можете да видите в фотосите от екрана по-долу - от негов пост в групата " Плуване и плувни спортове ".





Решение за Антъни Иванов в интернационален проект ще има скоро. Ако наказването от две години на WADA остане в действие, той няма да плува в Париж, защото ще изтече на 25 септември т.г. Въпросът е какво следва нататък, защото в този момент правата му са спрени от БФПС.

Очертава се и тук дълга правосъдна сага.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР