В последните дни срещу името на агенция Медицински одит, срещу

...
В последните дни срещу името на агенция Медицински одит, срещу
Коментари Харесай

Бившият шеф на Медицински одит се смята за жертва на натиск

" В последните дни против името на организация " Медицински одит ", против управлението и персонално против мен се злоупотребява обществено и се упражнява сериозен дискриминационен напън ", разяснява пред НоваТВ освободеният началник на организацията проф. Златица Петрова.

Тя се дефинира като жертва на вътрешен спор и счита, че се спекулира с логаритъма на работа на организацията. Няма по какъв начин да оказва въздействие на крайни решения, " това изрично не се случва. Има протокол, който самият екип връчва на лечебното заведение. Това са констатации ", добавя Петрова.

 Временно отстраняват шефа на „ Медицински одит “
Временно отстраняват шефа на „ Медицински одит “

В Здравно министерство трансформират разпоредба за активността на организацията

11 смъртни случая в лечебни заведения и на новородени бебета не са докладвани на прокуратурата от Изпълнителната организация " Медицински одит ", съгласно инспекция на Върховната административна прокуратура. Разследването е по сигнал на някогашният основен секретар на организацията Димитър Евлогиев.

Петрова изясни, че " случаите не са 11. Сега занапред ще стане ясно за за кои тъкмо става въпрос. Тези случаи, за които знаем, съставляват интерес. "

 От „ Медицински одит “ поправяли документи за гибел
От „ Медицински одит “ поправяли документи за гибел

Арнаудова: Има корупционни практики в организацията

" Ние проверяваме по искане на прокуратурата. Открити са много пропуски. Основният пропуск е несвоевременната и несъответстваща преценка във връзка с кръвозагубата . По този случай подадохме всички документи в прокуратурата и имаме преписка с тях ", разяснява Златица Петрова случай, със гибелта на родилката Веселка Иванчева през януари 2017-а.

Жена е бременна в 10-ия месец и е призната по неотложност в " Шейново ", направено е секцио и бебето е извадено мъртво. За 3 часа, майката губи 3 литра кръв , а кръвопреливането е стартира, когато изпада в безсъзнание.

 Майката на умрялата родилка Деяна уверена във виновността на лекарите
Майката на умрялата родилка Деяна уверена във виновността на лекарите

За юристите на лекарите обвиняването е неразбираемо

" Тук имаме преустановяване на даден случай по член 28, с който доста се спекулира - " незначителност ", изясни Петрова случай с умрялото новородено в Стара Загора.

" Маловажността не е самата гибел, желая надълбоко да го подчертая . Евентуално в случай че има нарушаване, незначителен е административният случай ", добави тя.

 Прокуратурата проверява гибелта на родилка
Прокуратурата проверява гибелта на родилка

Младата жена е преведена от една в друга столична болница

Детето е умряло от асфикция още в корема на майката поради увита пъпна шнур, разяснява Петрова. " Образувани са два акта. Единият е във връзка с законовото условие родилката да бъде осведомена и да даде своето единодушие за всички процедури, които ще й бъдат осъществени ", добави тя.

Според нея, " втората неточност е дали в точния момент е събран медицински екип . Екипът е събран за 20 минути, а е възможно да бъде събран до 30 минути. В съда лекарят беше оневинен ".

 Д-р Любомир Чипилски поема краткотрайно ИА
Д-р Любомир Чипилски поема краткотрайно ИА " Медицински одит "

Досега е бил шеф на дирекция " Осигуряване на качество и разбори "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР