В последните дни отново се заговори за промяна на подоходното

...
В последните дни отново се заговори за промяна на подоходното
Коментари Харесай

Спор за плоския данък: Ще изгоним ли програмистите от България

В последните дни още веднъж се заприказва за смяна на подоходното облагане у нас и данъчната система. Темата в Българска национална телевизия " Денят стартира " разясниха президентът на КНСБ Пламен Димитров и Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал.

Прогресивният метод на облагане е естественият метод на подоходно облагане, плоският налог е по-скоро изключение. Класическата икономическа доктрина в действителност допуска прогресивно облагане, означи Пламен Димитров. По думите му нобеловите лауреати настояват и потвърждават, че плоското облагане покачва неравенството в приходите. И добави, че облагането на приходите е обвързвано с въздействието върху растежа на стопанската система.

Необлагането на високите приходи не води след себе си готовност на вложенията, а противоположното и не покачва растежа, а покачва спестяванията на по-богатите хора, уточни президентът на КНСБ.

Пропорционалното облагане е една от дребното аргументи в страната да има приток на вискококвалифицирани експерти и развиване на IT бранша, браншове с висока добавена стойност - това е едно от дребното ни конкурентни преимущества, които са останали, сподели Васил Велев, като оспори изказванията на Пламен Димитров. Според него е още доста рано да се слага за разискване смяната на подоходното облагане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР