В последните 30 г. в България се водеше антисоциална политика.

...
В последните 30 г. в България се водеше антисоциална политика.
Коментари Харесай

Василев: Изборът е дали да живеем в нормална държава или да се върнем обратно в стабилната бедност


В последните 30 година в България се водеше антисоциална политика. Всички бюджети бяха по този начин направени, че най-после оставаха едни пари, които с разпореждане на Министерски съвет се раздаваха на избрани компании и най-после стигаха до кюлчета и шкафчета. Това сподели на среща с жители в Сливен съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Последните три бюджета, които направехме, демонстрираха, че можем да си стоим в границите на планувания недостиг, да имаме най-голямата капиталова стратегия за финансови вложения и в това време да останат средства за обществена политика. Не е обикновено за една година пенсиите да се вдигнат повече, в сравнение с за последните 12 година Това значи, че през последните 12 година никой не правил същинска обществена политика. Детските градини станаха безвъзмездни, дадоха се данъчни облекчения за млади родители, усилиха се майчинските, учебниците за 8 клас станаха безвъзмездни, следващата година за 9, 10 и 11 клас също ще станат безвъзмездни, подвигнаха се учителските заплати, лекарските заплати се подвигнаха, заплатите в полицията и армията се подвигнаха. Всичко това е инвестиция в хората на България. Това е най-важната инвестиция, тъй като без хората не може, съобщи Василев.

Показахме, че няма потребност от финансовата политика на постоянна беднотия. Ние показахме, че може да има естествена обществена, европейска финансова политика, без това да заплаши устоите на финансовата система в страната. Най-важното е това да продължи, тъй като през днешния ден изтече документ от служебния кабинет, който демонстрира връщане към остарялата финансова политика – трябвало да се орежат обществени разноски, нямало потребност пенсиите да се усилват пенсиите повече, щяло да има някакви безбожни дефицити. Ако сложиш неверна макрорамка с концепцията най-после на годината да раздаваш парите с чували с разпореждане на Министерски съвет, няма да има пари. Ако правиш естествени бюджети, няма никакъв проблем – в недостига сме, дългът понижа с 2 милиарда и се откриха пари за относително по-достойни пенсии за пенсионерите пенсионерите и за цялата обществена политика, за която приказвам, уточни съпредседателят на Политическа партия.

Това е същинският избор, който би трябвало да създадем – дали желаеме да живеем в естествена европейска страна или желаеме да се върнем назад в стабилната беднотия, акцентира Асен Василев.
За зимата има няколко доста значими неща. Видяхте, че цената на електрическата енергия действително остана същата като предходната година. Който се отоплява на ток, ще е относително добре. За цената на дървата и за цената на парното сигурно би трябвало да се създадат компенсационни стратегии. Забранихме износа на дървесина, с цел да се задържат цените, само че все пак, те скочиха много. Друга значимо нещо е да продължим да подвигаме приходите – да се вдигне минималната, а оттова и междинните заплати, от 1 януари да се индексират пенсиите, тъй че хората да имат по-високи приходи. Истината е, че в случай че желаеме да стигнем Европа – в Европа има високи цени и високи приходи. Ние би трябвало да работим по посока по-високи приходи, разяснява Василев.

В отговор на въпрос той увери, че налозите няма да се подвигат. За разлика от други партии, ние показахме, че цялото това нещо може да се случи в настоящата данъчна система, с настоящите данъчни приходи. И това не е нещо фантастично, което ще се случва – то се случи, в последната година и половина действително това се случи. Бюджетът сега е на остатък. Всички тези апокалипсиси са направени с една цел – да се каже, че няма пари за пенсии, с цел да има пари за кюлчета, уточни съпредседатялят на Политическа партия. Попитан за днешната акция на ДАНС в " Булгаргаз ", той сподели: " ДАНС са в правото си да влязат в " Булгаргаз ". Нека да съберат всички доказателства. Ако има осъществени закононарушения, наложително би трябвало да се санкционират хората, които са ги направили ".
Съпредседателят на Политическа партия разяснява и качествата на лидера на листата на претендентите за депутати на партията в Сливен Татяна Султанова: " Най-важното, което би трябвало да се каже за Татяна, е, че тя не не помни Сливен, до момента в който беше в Народното събрание. Всяка седмица беше тук, всяка седмица се срещаше с жители, работи по над 100 проблема, които повдигна в другите министерства и в Народното събрание, тъй че да се случат нещата. Така че лицето на Татяна Сливен има един огромен юрист за града, един човек, който интензивно се връща в града, чува проблемите на хората и интензивно работи за тяхното разрешаване ".
Татяна Султанова разкри целите в предизборната си акция: " Обединихме доста прекрасен екип за Сливен – хора, които повече от всички желаят да живеят в България не на старите политици и не на политиките на Прехода, а България, в която всички да се обединим и да работим за нейния разцвет. За нас е доста значимо да създадем по този начин, че да върнем хората в Сливен и в района – освен младежите, а всички наши другари, близки и познати, които избягаха в чужбина. Но по-важно от това да ги върнем, е това те да желаят да останат. В Сливен са нужни вложения, с цел да могат хората, които се върнат, да имат вероятност ".

Ще работим за бъдещето на Сливен и бъдещето на района. Знаем, че няма да е нито елементарно, нито бързо, само че няма да се откажем, акцентира Султанова.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР