В последните 24 часа планът на коалицията Магнитски да направи

...
В последните 24 часа планът на коалицията Магнитски да направи
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Планът на коалицията Магнитски да направи правителство се провали

В последните 24 часа проектът на обединението " Магнитски " да направи държавно управление се провали. Това сподели в студиото на Euronews Primetime депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България ” Венко Сабрутев. По думите му този проект е бил на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че се е провалил грандиозно. Видя се, че в обединението " Магнитски " има още по-големи секрети, които Иван Гешев се пробва да вади.
Видя се, че в Народното събрание има, по какъв начин ги назова Иван Гешев – „ политически отпадъци “ и уточни партията – ГЕРБ. Стана ясно, че има тежки другарства. Какво значи да има другарство сред основен прокурор и депутат? Това значи корупция.
Венко Сабрутев, народен представител от “Продължаваме промяната-Демократична България ”

Все още първият мандат не е изпълнен, не е и върнат,. Преди да приказваме за втория мандат, ще продължаваме да пожелаваме от ГЕРБ да се свършат работата. Те завоюваха изборите, те смъкнаха едно работещо държавно управление, сподели още Венко Сабрутев.

Не сме се разколебали даже за момент, че няма да подкрепим ГЕРБ-СДС. Имаше огромна смяна в политическата конюнктура, по тази причина трябваше да се съберем през вчерашния ден и да препотвърдим позицията си. Ние чувахме в коридорите на Народното събрание, че обединението " Магнитски " си е съставила държавно управление, даже чувахме имената на министри, сподели още Сабрутев.
Ние бяхме транспарантни през цялото време, още преди да се връчи първият мандат и ГЕРБ да стартират договаряния с останалите партии. Проявихме водачество и разработихме ясна управническа стратегия и я представихме. Разписахме кабинет и го обявихме. Обявихме лицата на хората, които ще ръководят в идната една година, в случай че другите партии решат да ни поддържат. Искаме тези, които желаят политическа непоклатимост в страната, да поддържат наш кабинет абсолютно. Подкрепата чакаме на равнище политики.
Венко Сабрутев, народен представител от “Продължаваме промяната-Демократична България ”

От това, което виждаме през днешния ден излиза наяве, че разпадът в ГЕРБ е към този момент налице, безапелационен бе Сабрутев поради думите на Бойко Борисов, че Мария Габриел и основател на настояването на оставката на основния прокурор. Когато е изправен пред сложен миг господин Борисов обича да се скрива зад някоя жена, а след време да я хвърли под влака, сподели още Сабрутев.
Този път Борисов направи нещо невиждано, грандиозно. Той не просто хвърли една жена под влака и я хвърли на Гешев. Не просто Десислава Атанасова, която се оказа в близки контакти с магистрати. Той през днешния ден хвърли цялата си парламентарна група, тъй като сподели че всичките им депутати са знаели.
Венко Сабрутев, народен представител от “Продължаваме промяната-Демократична България ”

Очакваме да забележим дали ГЕРБ ще се оправят да изпълнят мандата или ще станем очевидци на следващия трети неуспех в опит за съставяне на държавно управление, заключи Венко Сабрутев.

Цялото изявление вижте във видеото.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР