В последната си работна седмица 48-ото Народно събрание прие Националната

...
В последната си работна седмица 48-ото Народно събрание прие Националната
Коментари Харесай

В последната си работна седмица НС прие Националната стратегия за младежта

В последната си работна седмица 48-ото Народно заседание одобри Националната тактика за младежта 2021-2030 година , оповестяват от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

" За " гласоподаваха 130 депутати, 25 " Против ", а един - " Въздържал се ". Това се случва след двегодишно закъснение на процеса по одобряването й.

Националната тактика за младежта за интервала 2021-2030 година е главният стратегически инструмент за обмисляне и използване на държавната политика за младежта като дефинира нейните съществени и характерни цели и цели за идващите 10 години, както и ограниченията за тяхното реализиране.

При създаването на тактиката е регистриран фактът, че младежките политики в България обрисуват систематичен и холистичен метод за основаване на удобни условия за младите българи да бъдат пълноценни членове на обществото и мотори на положителна смяна.

Визията на Националната тактика за младежта 2021-2030 година е " Способни, ангажирани и овластени младежи, подготвени да развиват своя цялостен капацитет и умишлено да способстват за развиването на Република България в подтекста на европейското семейство и световния свят ".

Стратегията се концентрира върху поощряване на неофициалното образование, поощряване на заетостта и поддръжката за младежи, които не учат, не работят и не се образоват, поощряване на ангажираността, присъединяване и овластяването на младежите, развиване и одобряване на младежката работа в народен мащаб, съгласуваност, приемливост и европейска принадлежност, поощряване на здравословен и природощадящ метод на живот, както и поощряване на културата и творчеството измежду младите.

Мониторингът на положението на младежите в страната ще се реализира посредством следене на знаците, заложени в Национална тактика за младежта.
 Националният юношески конгрес неудовлетворен, че и тези депутати ги не помнят
Националният юношески конгрес неудовлетворен, че и тези депутати ги не помнят

Гласуването на Националната тактика за младежта се отсрочва към този момент повече от три години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР