В последната събота на март светът отбелязва Часа на Земята.По

...
В последната събота на март светът отбелязва Часа на Земята.По
Коментари Харесай

Отбелязваме Часа на Земята

В последната събота на март светът отбелязва Часа на Земята.

По традиция през днешния ден от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще бъдат изгасени или приглушени светлините в домовете на хората и публични здания.

Това е алегоричен акт в поддръжка към природата, в който даваме за 60 минути отмора на нашия общ дом – Земята. Това е мотив да помислим по какъв метод човешката активност се отразява на дивите животни и на биоразнообразието, оповестиха от природозащитната организация WWF-България.

У нас самодейността ще бъде маркирана за поредна година.

Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий”, Софийската градска художествена изложба, Националната опера и балет, Народният спектакъл „ Иван Вазов “ и Българската национална банка са част от институциите, чието осветяване ще бъде понижено.

В София светофарите на кръстовищата на бул. „ Ал. Стамболийски “ – бул. „ Витоша “, бул. „ Витоша “ - ул. „ Алабин “ и бул. „ Патриарх Евтимий “ - бул. „ Витоша “ ще светят със зелени сърца.

В Хасково за един час ще бъдат загасени светлините на монумента „ Света Богородица с Младенеца “ и Камбанарията наоколо до него.

В други общини ще бъде изгасено осветлението на кметствата, на мостовете, на улиците.

WWF провежда благотворително събитие довечера от 19:00 ч. със стендъп комедия, музика онлайн и викторина със занимателни въпроси за дивата природа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР