В последната година светът се промени непредсказуемо и необратимо, страданието

...
В последната година светът се промени непредсказуемо и необратимо, страданието
Коментари Харесай

Войната е провал за Кремъл. Фон дер Лайен очерта пътя на Украйн...

" В последната година светът се промени непредсказуемо и необратимо, страданието на почтени цивилни хора раздрусва всички, това се случва по едно и също време с големите промени в природата и технологиите, уточни Фон дер Лайен. Мащабът на днешните събития изисква да мислим и да действаме стратегически ", добави тя, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Украйна

 

Фон дер Лайен съобщи във връзка пътуването си в събота до Киев, че украинците желаят да се причислят към Европейски Съюз, тъй като имат доверие в Европа. Тя съобщи, че съгласно украинската страна Русия се е провалила в стратегическите си цели с нахлуването в Украйна.

 

" Украйна напредва решимо по пътя си към Европейски Съюз. Русия искаше да изтрие украинската национална еднаквост, само че с войната я укрепи. Русия искаше да отслаби НАТО, само че алиансът се уголемява с още две страни и покачва разноските. Руската войска изгуби половината от оборудването си и над 100 хиляди млади бойци, наемниците се обърнаха против ръководителите си, видяхме какво се случва със страшния до неотдавна Руски черноморски флот ", заключи ръководителят на Европейска комисия.

 

" Войната е стратегически неуспех за Кремъл, само че това не значи автоматизирано победа за Украйна ", уточни Фон дер Лайен.

 

Тя предложи да се преследват три цели - да продължи работата за обективен и дълготраен мир по формулата на украинския президент Володимир Зеленски; на Украйна да се обезпечат военни качества за дълготрайна сигурност, с цел да може през днешния ден Русия да бъде спряна, а в бъдеще да бъде избегнато ново съветско нападение; Украйна да се причисли към Европейски Съюз, тъй като това е от европейски геостратегически интерес.

 

Близък изток

 

" Няма опрощение за дейностите на " Хамас " от 7 октомври ", съобщи Фон дер Лайен. " Изправени сме пред моралното условие да бъдем напълно съпричастни с Израел, страната има правото на самоотбрана в границите на интернационалното законодателство ", добави тя. " Подкрепата за Израел е значима, както е значима и за цивилните в Газа ", сподели ръководителят на Европейска комисия.

 

" Хамас явно употребява заложници и цивилни като жив щит, това е същинско зло. Имаме отговорността да създадем всичко допустимо да бъдат предпазени цивилните от Хамас ", добави Фон дер Лайен. Тя настоя за допустимо най-точно прицелени удари против палестинските терористи.

 

По нейните думи би трябвало непременно да се предотврати районен спор. Тя означи, че решението е в две страни по този начин, както бъде контрактувано сред двете страни. Според нея е належащо в региона да бъдат ситуирани мироопазващи сили под егидата на Организация на обединените нации.

 

" Това допуска Хамас да не ръководи Газа, а да има единна палестинска страна с едно управление. Не може израелските сили за сигурност да участват дълготрайно в Газа. Газа е основна част от бъдещата страна на палестинците. Не следва да се подхваща принудително изселване на палестинци от Газа, не би трябвало да има трайна обсада на Газа - тази политика не сработи ", уточни Фон дер Лайен. По нейните думи това, че през днешния ден 70 на 100 от младите палестинци са без работа, единствено усилва радикализацията.

 

Китай

 

" Трябва да разберем Китай вярно, китайската комунистическа партия ясно работи за систематична смяна в интернационалния ред, където Китай е в центъра ", съобщи ръководителят на Европейска комисия. Трябва да продължим взаимоотношението с Китай, с цел да ограничим допустимо най-вече поддръжката на Пекин за Москва в Украйна, настоя Фон дер Лайен.

 

Китай и Европейски Съюз имат общ интерес от непоклатимост в Близкия изток, по тази причина китайското въздействие над Иран и Хамас би трябвало да се употребява за попречване на задълбочаването на спора, прикани тя.

 ФрогНюз
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР