В поредица от статии представяме финалистите в , който се

...
В поредица от статии представяме финалистите в , който се
Коментари Харесай

Бер-Хелла термоконтрол: всеки продукт със своя монтажна линия, а хората с омбудсман

В поредност от публикации представяме финалистите в, който се провежда за втора поредна година от " Капитал ". От общо 14 участника през 2023 година от разнообразни елементи на страната и разнообразни браншове. Финалният победител ще бъде определен от умело жури, а името му ще стане известно на публична гала на 7 декември. Домакин на събитието ще бъде - Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.
За немската компания за автомобилни климатични системи " Бер-Хелла термоконтрол " всеки артикул е неповторим. И с цел да бъде изработен, за него се създава специфична линия. Така към този момент 10 години заводът в индустриалната зона в Божурище работи за най-големите автомобилни производители в света. Макар че новите планове са съвсем напълно автоматизирани, растящият бизнес продължава да обезпечава работа на към 750 души. Наскоро компанията разгласи, че следващата година край София, с което оборотът се чака да доближи 1 милиарда лева до пет години.

Направено по поръчка Устройствата, които заводът създава, се вършат по дизайн на клиента и надлежно всяка линия за монтаж на крайния артикул е построена особено за тях. За това дават отговор отдел " Индустриализация " и софтуерното звено на компанията, които създават спецификациите за машините, а самият дизайн и произвеждане се разпореждат на външни снабдители. Тъй като всяка линия е направена за съответен артикул, тя " живее " колкото него - 5, 10 или 15 години, според от изделието.
Реклама
На доста от лините роботи работят един с различен, а новите са съвсем 90% автоматизирани, като човешкият труд е най-малък и се лимитира единствено до зареждане на съставените елементи при започване на процеса. Оттам нататък машината поема работата, роботите автоматизирано вършат сглобката и най-после излиза готовото произведения.

Продуктите, които прави компанията, също стават все по-сложни. Новата наклонност са устройствата с интерфейс човек-машина (HMI), а в разработка са и екрани като тези в пилотските кабини. С калкулатор на излъчванията Като част от напъните на цялата група BHTC да стане въглеродно неутрална до 2030 година, от 2019 година компанията пресмята излъчванията си със специфичен лицензиран калкулатор, като следи всички обхвати, в това число по веригата за доставки. Интересна детайлност е, че прекосяването на работа от у дома по време на коронавирус е помогнало за ограничение на излъчванията с помощта на спестяването на осветяване, отопление и така нататък Данните за 2022 година демонстрират, че за година въглеродните излъчвания са намалели с близо 21%. Това е реализирано с сложни ограничения, в това число усъвършенстване на технологията и поддръжката и образование на личния състав.

Самата постройка на завода е от най-голям клас енергийна успеваемост със системи, които управляват параметрите на околната среда като температура, мокрота, скорост на придвижване на въздуха и осветяване, което минимизира потреблението на електрическа енергия.

В развой на осъществяване е и плана по Норвежката стратегия, който планува инсталиране на слънчева станция за затопляне на топла вода и опция за потребление на водата за поправяне на влажността в работните пространства. Очакванията са това да докара до понижаване с 10% на силата за индустриални потребности. Фирмен омбудсман Като множеството индустриални компании " Бер-Хелла термоконтрол " също разчита на дуална стратегия и партньорства с разнообразни просветителни институции за подготовка и привличане на фрагменти. Доста хора се назначават в последно време и от Украйна и Молдова.
Реклама
Любопитна процедура в компанията е институцията на омбудсмана, където чиновниците могат да подават сигнали за нередности. Функцията се извършва от външно адвокатско сдружение, а сигналите отиват непосредствено в централата в Липщат. С въвеждането на Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания чиновниците имат и още една опция - да се извърнат към виновното лице в компанията, като сигналите се записват в Комисията по отбрана на персоналните данни и се наблюдават до привършване на инспекцията. Според условията на закона обаче всеки адресант на сигнал би трябвало да застане с името си. Затова от BHTC са решили да запазят и омбудсмана. " Ако някой се тормози да подаде сигнал непосредствено към сдружението, може да го направи през омбудсмана. Компанията майка се ангажира, че ще обърне внимание на всеки сериозен сигнал, без значение че няма адресант с име ", обясниха от " Бер-Хелла термоконтрол ".
Компанията " Бер-Хелла термоконтрол " е част от немската група BHTC и създава климатични системи за коли. В България е от 2013 година, когато стартира строителството на цех край София и става първият вложител в бъдещата индустриална зона в Божурище. Предприятието работи от 2015 година, а през 2019 година беше построена втора индустриална постройка на площадката. Догодина следва да стартира идващото уголемение.За 2022 година приходите се усилват с 10% до 350 млн. лева В компанията работят към 750 души. Свързани публикации Мениджърът на завода BHTC: След пет години планираме 1 милиарда лева оборот 9 юни 2023, 06:40 Германската BHTC: нова инвестиция в завода в Божурище и 1 милиарда лева оборот до пет години 17 май 2023, 16:56 Усещане за кола 12 октомври 2018, 10:05
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР