В понеделник Великобритания ще заплаши да се освободи от някои

...
В понеделник Великобритания ще заплаши да се освободи от някои
Коментари Харесай

Лондон се готви да заплаши Брюксел заради част от сделката за Брекзит

В понеделник Англия ще заплаши да се освободи от някои от изискванията по съглашението с Европейски Съюз, което контролира търговията със Северна Ирландия след Брекзит, като съобщи, че те са станали прекомерно нездравословни, с цел да бъдат непокътнати, заяви " Ройтерс ".

В тирада пред конференция на ръководещата Консервативна партия в Манчестър министърът за Брекзит Дейвид Фрост ще призове Европейския съюз да спомага за намирането на задоволително решение на проблемите, които произтичат от договорката, се споделя в изказване на партията. " Той ще предизвести, че корекциите на обособени елементи няма да поправят фундаменталните проблеми с протокола ", се споделя в известието на консерваторите.

От месеци английското държавно управление приканва Европейски Съюз за предоговаряне на протокола за Северна Ирландия, който урежда търговията сред Англия и нейната провинция, която граничи с Република Ирландия, която е членка на Европейски Съюз.

Европейски Съюз е заявявал, че няма да договаря още веднъж за изискванията на съглашението.

Протоколът за Северна Ирландия е част от съглашението за Брекзит, което английският министър председател Борис Джонсън контракти с Европейски Съюз. Протоколът основава фактическа митническа граница сред Англия и Северна Ирландия, с цел да подсигурява свободната търговия сред Северна Ирландия и Република Ирландия.

Англия заплашва да задейства член 16 от съглашението, който разрешава всяка от страните едностранно да изиска да се освободи от някои от клаузите, в случай че те се окажат ненадейно нездравословни.
Според оповестени фрагменти от речта му Фрост ще съобщи, че изискванията за потребление на член 16 са налице.
В скоро време се чака Брюксел да отговори в детайли на документ, показан от английското държавно управление през юли, в който се желаят съществени промени в протокола. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР