В понеделник ще започне същинската операция по извозването на серовъглерода,

...
В понеделник ще започне същинската операция по извозването на серовъглерода,
Коментари Харесай

Край на истерията! В понеделник започва извозването на серовъглерода от „Химко“

В понеделник ще стартира същинската интервенция по извозването на серовъглерода, който се съхранява на територията на някогашния торов цех „ Химко “. Това бе обявено преди минути на конференция в регионалната администрация във Враца, на която участваха представители на институциите, които ще вземат участие в акцията. На срещата бяха регионалният шеф Малина Николова, зам.-областният Мирослав Комитски, кметът на община Враца Калин Каменов, депутатът от ГЕРБ и притежател на компания „ Камибо “ Станислав Попов, както и шефът на компания „ Балкан строй “, която ще извози рисковия химикал, Емил Иванов.
След едноседмично координиране сред всички институции, стана ясно, че все още са изчистени всички елементи по извозването на серовъглерода и са показани всички документи, схеми и документи.
В неделя ще бъде изработен тест за осъществяването на интервенцията, а същинското изпомпване и транспортиране ще стартира в понеделник под наблюдението на наши и задгранични експерти.
Иванов увери, че са взети всички ограничения за сигурност, като в случай че някое от оборудванията аварира, то ще бъде сменено в границите на 40 часа. Очаква се при положителни метеорологични условия интервенцията да приключи до края на другата седмица, а рисковият химикал да е отвън рамките на страната.
Кметът на Враца съобщи, че чака безпроблемно протичане на процеса и добави, че по време на интервенцията, в избран периметър, ще е неразрешено потреблението на мобилни телефони, дронове и всевъзможен различен тип електроника.
„ Не всичко е пари. Аз съм съпредседател на една от най-големите екологични организации в България и считам за собствен цивилен дълг да правим тази интервенция “, отговори Иванов на заложен му въпрос за това какъв брой ще му коства интервенцията.
В същото време стана ясно, че е направен разбор и разновидности за унищожаване и на остатъчната вода в басейните. Предстои проект за унищожаване и разчистване на площадката.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР