В понеделник руската полиция задържа опозиционния политик Леонид Гозман, съобщи

...
В понеделник руската полиция задържа опозиционния политик Леонид Гозман, съобщи
Коментари Харесай

Русия задържа опозиционния политик Леонид Гозман

В понеделник съветската полиция задържа опозиционния политик Леонид Гозман, заяви юристът му, откакто против него бе формирано наказателно дело по обвиняване, че не е уведомил управляващите задоволително бързо за израелското си поданство.

" На входа на метростанция " Фрунзенская " той беше арестуван от чиновници на метрополицията ", съобщи юристът на Гозман, Михаил Бирюков, във Фейсбук, съобщи " Ройтерс ".

Гозман бе последният водач на дребната политическа партия " Съюз на десните сили ", която обединяваше реформатори на свободния пазар като Анатолий Чубайс, напуснал Русия, и Борис Немцов, убит през 2015 година наоколо до Кремъл.

След нахлуването в Украйна на 24 февруари политическото противоречие в Русия стана по-опасно. Протестиращите са постоянно задържани, а обществените рецензии против войната са изложени на риск от правосъдно гонене.

Гозман е твърдял обществено, че президентът Владимир Путин е нанесъл повече вреди на Русия с нахлуването в Украйна, в сравнение с който и да е различен съветски водач след Йосиф Сталин, и че постсъветска Русия всъщност е умряла с войната.

Путин споделя, че това, което той назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, е било от значително значение, защото Западът е употребявал Украйна, с цел да заплашва Русия, и че е трябвало да отбрани рускоговорящите от гонене.

Украйна и нейните западни поддръжници споделят, че Путин няма опрощение за войната и че той се стреми да завладее още веднъж съседката си, която дълго време е била под палката на Москва, преди да се ориентира към Запада след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Миналия месец Гозман беше публично беше публично разгласен за " задграничен сътрудник " - лице, което получава пари от чужденци или е под въздействието на чужденци.

Той е бил включен във федералния лист на търсените лица, оповестиха от Министерството на вътрешните работи. Не стана ясно за какво.

В последния си обществен пост в Telegram Гозман споделя: " За тези, които желаят и могат да стачкуват - бъдете деликатни, не забравяйте, че това, което през вчерашния ден беше съвсем гратис - дребна санкция - през днешния ден може да коства свободата ".

" Само в случай че разбирате с какво ще би трябвало да платите - действайте и дано Бог ви оказва помощ. Всички останали - не се отхвърляйте. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР