В понеделник републиканците в Камарата на представителите откриват следващото действие

...
В понеделник републиканците в Камарата на представителите откриват следващото действие
Коментари Харесай

Циркът на Републиканската партия в Камарата смущава висши партийни лидери, докато страната и светът чакат републиканците да изберат говорител

В понеделник републиканците в Камарата на представителите откриват идващото деяние от техния фарс във Вашингтон, обезверено търсейки представител, откакто смъкнаха настоящия президент и отхвърлиха двама евентуални заместници, като към момента нямаха визия по какъв начин да се измъкнат от рецесията.

Конгресът стана очевидец на импийчмънт, фискални сривове, затваряне на държавното управление и даже въстание, само че актуалната Републиканска партия надминава себе си с неуспех, който смущава висшите партийни водачи и заплашва да навреди на очакванията на Републиканската партия в Камарата за избавяне и разширение на своето малко болшинство през 2024 година Далеч от оправянето с сериозни законопроекти, нужни за финансиране на държавното управление, Камарата без водачи не може да направи главните неща, като приемане на резолюция, осъждаща офанзивите на Хамас в Израел.

Най-малко девет нови претенденти са се записали да се кандидатират за ръководител преди нов развой на асортимент тази седмица, откакто ръководителят на правосъдната власт Джим Джордан отдръпна безполезната си оферта за поста в петък, след водача на болшинството Стив Скалис седмица по-рано. Въстанието, което стартира преди близо три седмици със свалянето на ръководителя Кевин Маккарти, в този момент отслаби три от най-влиятелните фигури в Камарата на републиканската партия. Може би един новопостъпил може да промени изчисленията на екстремистите, които се опълчиха на Маккарти и Скализ, и на по-умерените членове на бойното поле на дистрикта, които обрекоха булдозерната Джордан. Но към момента няма признаци, че някой от тях може да завоюва нужните 217 гласа в цялата камара, с цел да претендира за най-високия пост. И което е по-важно, за всеки, който в последна сметка завоюва чукчето, задачата да трансформира Камарата във работещ законодателен орган наподобява невъзможна след седмици вътрешни битки на Републиканската партия, които култивираха нови недоволства и претенции за възмездие.

Горен ред, отляво: Републиканските представители Гари Палмър, Майк Джонсън, Том Емер, Дан Меузър и Кевин Херн. Долен ред отляво: Пийт Сешънс, Байрън Доналдс, Джак Бергман и Остин Скот. Горен ред отляво: републиканците Гари Палмър, Майк Джонсън, Том Емер, Дан Меузър и Кевин Херн. Долен ред отляво: Пийт Сешънс, Байрън Доналдс, Джак Бергман и Остин Скот. Getty Images

„ Знаете ли, приемането на 217 явно ще бъде доста мъчно и е нещо като кубчето на Рубик за отговора на всичко това “, сподели представителят на Охайо Майк Търнър, ръководител на Комитета по разузнаването на Камарата на представителите, в предаването „ Състоянието на CNN “ на CNN Съединението ” в неделя.

Завъртането на цветни квадрати дружно в верния ред наподобява просто спрямо опитите да се сплоти републиканска конференция в Камарата, която не може да разбере какъв брой клоунско наподобява. Републиканците, решени да водят революция поради разриви в консервативното придвижване, наподобява не обръщат внимание на израждащата се световна непоклатимост на всички места към тях или на опасността за прекъсване непосредствено пред тях.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР