В понеделник от 10.30 до 12 часа Стрелча ще бъде

...
В понеделник от 10.30 до 12 часа Стрелча ще бъде
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча повежда бунта срещу картела

В понеделник от 10.30 до 12 часа Стрелча ще бъде под блокада и под рози. Стотици недоволни розопроизводители ще блокират пътя към двете розоварни и няма да дадат пиле да прехвръкне.

На пътя ще бъдат изсипани чували с набран, само че непродаден розов цвят. Припомняме, че кметът на Стрелча Стойно Чачов пръв реагира против ниската изкупна цена на розата. Той отиде на незабавна телеграма в Народно събрание, срещна се с Цвета Караянчева, която пък спомага Комисията по земеделие да се занимае с казуса.

Снощи Чачов свика в Стрелча розопроизводителите, докара и двама народни представители. Те обясниха, че няма по какъв начин страната да влияе на сектора, само че дадоха обещание да спомагат с всичко, с което могат.

В Стрелча са безапелационни, че блокадата на пътищата и към розоварните ще продължи, до момента в който ниската цена на кг гюл не бъде вдигната. Кампанията стартира на 2.50 лв., само че беше свалена през вчерашния ден и през днешния ден на 1.80.-2 лв.. Стопаните на розови градини отхвърлят да берат, заканват се да изсипят целия розов цвят на улицата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР