В понеделник Нова Зеландия и Австралия успяха да изпратят военни

...
В понеделник Нова Зеландия и Австралия успяха да изпратят военни
Коментари Харесай

Полети изпратени в Тонга за оценка на щетите след изригването на вулкана

В понеделник Нова Зеландия и Австралия съумяха да изпратят военни полети за наблюдаване в Тонга, с цел да оценят вредите, които голямо подводно вулканично изригване аргументи в тихоокеанската островна страна. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Облакът от пепел, който се издигна след изригването в събота, попречи на предходните полети. Нова Зеландия ще се опита да достави и съществени артикули, в това число по този начин нужната питейна вода, с боен транспортен аероплан във вторник.

Комуникациите с Тонга остават извънредно лимитирани. Компанията, която има единствения подводен оптичен кабел, свързващ островната страна с останалия свят, съобщи, че той евентуално е бил пресечен при изригването и ремонтът може да отнеме седмици.

Проблемът не разрешава на множеството поданици на Тонга да употребяват интернет или да организират телефонни диалози в чужбина. Тези, които са съумели да изпратят известия, разказват страната си като " лунен пейзаж " след вълните цунами и вулканичната пепел.

Цунами с височина към 80 см се разруши в бреговата линия на Тонга. Не се оповестява за жертви, макар че към момента има опасения за хората на някои от по-малките острови наоколо до вулкана.
 Заплахата от цунами в Тихия океан понижава, огромен облак вулканичната пепел пречи на оценката на вредите
Заплахата от цунами в Тихия океан понижава, огромен облак вулканичната пепел пречи на оценката на вредите

Звукови талази от голямото изригване стигнаха чак до Аляск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР