В понеделник на официалния си сайт полският тим Алурон Вирту

...
В понеделник на официалния си сайт полският тим Алурон Вирту
Коментари Харесай

Николай Пенчев: В Полша се случиха доста странни неща

В понеделник на формалния си уебсайт полският отбор Алурон Вирту (Заверче) разгласи, че се разделя с деветима волейболисти. Сред тях и националът ни Николай Пенчев. В полските медии се появиха информации, че десетото място в прекратеното състезание е главната причина за чистката. " Меридиан Мач " реши да потърси самия 28-годишен посрещач, който изкара 9-ия си сезон в Полша и е първенец на страната с два тима, с цел да разбере какво в действителност се е случило.
 Заверче освободи Николай Пенчев и още 8 волейболисти
- Ники, в действителност ли класирането ви е повода за толкоз освободени от Алурон, измежду които си и ти?
- Да кажа, почтено, нямам визия какви информации са излезли. Но като цяло този сезон в Полша ми се случиха много странни неща. Въобще - мога да кажа, че това е най-странният ми сезон в това състезание, в което съм към този момент от много години. През цялото време в Заверче имахме заболели, контузени, управлението правеше рокади в хода на шампионата. Беше освободен първият ни разпределител (б.а. - словакът Михал Масни), както и треньора ни (австралиецът Марк Лебедев бе сменен с Доминик Кваписевич). Никой обаче, най-много президентът Криспин Баран, не е пристигнал и застанал пред нас, с цел да ни каже в очите, че имаме някакви виновност. Такова нещо не сме чули. А и аз самичък взех решение да се разделя с клуба за жал.

- Каква е повода?
- Освен странностите, които преживяхме, се сви и бюджетът. Ние сме наясно, че поради пандемията от ковид оттук насетне, няма да бъде същото, само че парите внезапно понижиха. А и към мен има предложения. Сузнавам, че в идните две години сумите във волейбола, както и в спорта изобщо, ще са разнообразни. Но въпреки всичко има някакви граници.

- Като загатна предложения, от кое място са те?
- Както от Полша, по този начин и от Италия и от Русия. Не желая обаче да загатвам имена на клубове, тъй като се водят договаряния.

- След толкоз години в Полша, не ти ли се сменя ситуацията?
- Да, бих опитал в друго състезание, несъмнено. Макар че съм привикнал с Полша - имам много другари там, знам езика. Естествено, каквото и решение да взема, то ще бъде съобразено със фамилията - с Рая и с мисъл за сина ни Александър. Но не изключвам разновидността, в случай че отида в друго състезание, след това отново да се върна в Полша.

- А в България?
- Имах позвънявания и от български тимове само че мисля, че ми е рано да се върна да играя в нашето състезание.

- Как стои въпросът с присъединяване ти в националния тим?
- Имах спогодба да пропусна това лято, и по-конкретно Лигата на нациите, с цел да си умря. Но пандемията промени всичко. Сега, в случай че селекционерът Силвано Пранди реши да ме повика за ервопейските квалификации с Австрия и Израел, в случай, че те се проведат през август и септември, ще се явя, несъмнено. Но доколкото разбрах, той желае да постанова млади играчи. Това не значи, че няма да се причисля, в случай че има потребност от мен.

в. " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР