В понеделник Германия съобщи, че новите коронавирусни инфекции са започнали

...
В понеделник Германия съобщи, че новите коронавирусни инфекции са започнали
Коментари Харесай

Тревожни данни от Германия след разхлабването на мерките

В понеделник Германия заяви, че новите коронавирусни инфекции са почнали да се форсират експоненциално след подхванатите ранни стъпки за облекчение на ограничаващите ограничения, съобщи БНР.

Това може да провокира световна паника от втора вълна на коронавирусната пандемия освен това в миг, когато бизнесът в редица страни стартира още веднъж да отваря - от фризьорските салони в Париж до Дисниленд в Шанхай, показва " Ройтерс ". Германският институт " Роберт Кох " заяви, че " коефициентът на възпроизвеждане ", или броят на хората, инфектирани с ковид от един притежател на Covid-19, е повишен до 1,1 пункта. Всяко едно повишаване на този коефициент над равнището от 1 пункт значи, че вирусът се популяризира експоненциално.

Само няколко дни по-рано управляващите в Германия започнаха ранни стъпки за облекчение на ограниченията за блокиране, само че днешното предизвестие на " Роберт Кох " е забележителна илюстрация на това, че постепенният прогрес в разхлабване на ограниченията може бързо да бъде изменен даже в страната с едни от най-хубавите данни в Европа за ограничение на вирусната болест до момента. Изявлението на немския институт идва единствено ден, откакто Южна Корея заяви за ново вирусно огнище в нощните клубове. Трябва да се им поради, че до момента Южна Корея беше един от другите сполучливи образци за ограничение разпространяването на коронавирусната зараза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР