В понеделник 75-годишният крал Чарлз III беше диагностициран с рак.

...
В понеделник 75-годишният крал Чарлз III беше диагностициран с рак.
Коментари Харесай

Болният от рак Чарлз спазвал строга диета и правел упражнения за военни

В понеделник 75-годишният крал Чарлз III беше диагностициран с рак. През годините, до момента в който чака да се възкачи на трона, той постоянно е спазвал непоколебим хранителен режим и правел извършения всекидневно.

Именно по тази причина източници близки до фамилията считат, че диагнозата ще е шокираща за краля.

Засега крал Чарлз ще анулира краткотрайно обществените си отговорности, за даобърне внимание на здравето си. Досега той не е имал съществени здравословни проблеми, с изключение на няколко травми по време на игра на поло и два пъти изкаран ковид по време на пандемията.

През 2018 година от Кларънс Хаус разгласяват лист с 70 обстоятелството за Чарлз, който тогава е принц, по случай рождения му ден. Оттам излиза наяве, че той се храни единствено два пъти дневно, като пропуща обяда.

Според Гордън Рейнър, който е някогашен кралски сътрудник в " Телеграф ", кралят счита обяда за " разкош ", който по-скоро пречи на натоварения му график.

" Кралят не обядва, само че закусва щедро. Работният му ден е безмилостно претрупан ", споделя някогашният прессекретар на Чарлз Джулиан Пейн.

Относно питателните му привички, крал Чарлз избира самун от ръж и лимец, обича и да употребява яйца и салата с всяко хранене.

Дивите гъби и сливите, набрани от градините му в Хайгроув, също са измежду обичаните му ястия, както и сьомга, сирене и бисквити.

Крал Чарлз се въздържа от месо и риба в два дни от седмицата, а в един от тези дни заобикаля в допълнение и млечни артикули, написа " Индипендънт ". 

В месеца, в който Чарлз беше коронясан, Бъкингамският замък разгласява публикация за вегетариански готвач, който да подготвя храна за монарха. Той споделя, че съблюдава вегетарианска диета от време на време поради изгодите за околната среда. Монархът е последовател на биологичните артикули.

Заедно със строгата си диета, Чарлз прави и извършения. Според " Телеграф " той извършва два пъти дневно петте съществени извършения на Кралските канадски военновъздушни сили. Те са създадени за водачи, които би трябвало да могат да се упражняват без фитнес зала.

Единадесетминутната подготовка включва две минути разпъване, една минута коремни преси, една минута покачване на гърба и краката, една минута лицеви опори и шест минути тичане на място, като на всеки 75 крачки прави по 10 скока.

Кралица Камила също по този начин споделя, че кралят обича да се разхожда. През 2020 година, когато Чарлз е при започване на 70-те си години, тя го разказва като " евентуално най-здравия мъж на неговата възраст ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР