В понеделник – 27 ноември започна изграждането на столичното метро

...
В понеделник – 27 ноември започна изграждането на столичното метро
Коментари Харесай

Георгиев: Стартира метрото през „Слатина“, въпреки наказателната акция на кабинета на ПП

В понеделник – 27 ноември стартира построяването на столичното метро от Военна академия през кварталите „ Слатина “ и „ Гео Милев “ до бул. „ Цариградско шосе “:

„ Днес беше направена първа копка на план, за който доста съм Ви разказвал и с госпожа Фандъкова водихме доста тежки борби – метрото през „ Слатина “ – 6 километра и 6 метростанции “, съобщи в обществените мрежи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„ С госпожа Фандъкова и сътрудниците ми съветници от ГЕРБ-СДС водихме тежки борби за реализирането на този план. Разширението на метрото е извънредно значимо за града, по тази причина в предишния общински съвет взехме всички нужни градоустройствени решения и намерихме финансиране, с цел да може 75 000 софиянци да употребяват новата част от Линия 3. Благодаря и на основния проектант Здравко Здравков за напъните и дейната работа “, написа той. 

„ Всичко това се случи макар наказателната акция на държавното управление на „ Продължаваме промяната ”, които отрязаха финансирането на метрото за Слатина от Плана за възобновяване и резистентност. И макар отхвърли на сътрудници от групата на Демократична България в СОС да гласоподават с нас финансирането на метрото през март, 2022 година Все отново и без техните гласове успяхме да приемем Решение 169 от 24.03.2022 за дълготраен заем от Европейската капиталова банка “, отбелязва Георгиев. Той изрази удивление от хвалбата на кметът на „ Слатина “ Георги Илиев, който не е защитил метрото в съвета при гласуването на финансирането.

„ Нито пред страната, когато ни отхвърлиха настояванията. Но това са незначителни когнитивни дисонанси на фона на огромните ни цели - развиването на София. Успяхме със лични сили и привлечено финансиране да подсигуряваме осъществяването на плана, с цел да може наследникът на госпожа Йорданка Фандъкова да прави първи копки единствено две седмици след встъпването си в служба. Не поради „ копките “ като управническо достижение, а в името на жителите “, отбелязва още в публиакцията си общинският консултант от ГЕРБ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР