В Полша започна военно обучение за жителите, тъй като смятат

...
В Полша започна военно обучение за жителите, тъй като смятат
Коментари Харесай

Stars and Stripes: Полша се готви за пълномащабна война с Русия

В Полша стартира военно образование за жителите, защото считат Русия за опасност за страната си. Според вестника на Пентагона Stars and Stripes, събитията се организират, с цел да приготвят цивилното население за въоръжена борба.

Така от октомври в Полша под егидата на Министерството на защитата на страната се организират уикенд курсове, наречени „ Обучение с армията “. Властите обясниха въвеждането на такива курсове с войната в Украйна.

Полското министерство на защитата заяви, че повече от 3500 поляци на възраст от 18 до 65 години са минали курсовете. Събитията се провеждат от 17 военни елементи.

„ Хората са нетърпеливи да научат по какъв начин да реагират на звука на алармените сирени, по какъв начин да държат и заредят същинско оръжие, по какъв начин да употребяват противогаз, а също и по какъв начин да развият съществени умения за оцеляване “, сподели източник от защитата. В същото време американският вестник акцентира, че поляците възприемат Русия като зложелател.

Припомняме, че предходната сряда съветският президент Владимир Путин съобщи, че националистите в Полша „ спят и виждат “ по какъв начин да лишават от Украйна западните територии, получени от нея след Втората международна война.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР