В Полша управляващият блок Обединена десница, предвождан от Право и

...
В Полша управляващият блок Обединена десница, предвождан от Право и
Коментари Харесай

Управляващият блок „Обединена десница“ печели изборите в Полша

В Полша ръководещият блок „ Обединена десница ”, предвождан от „ Право и правдивост ”, печели най-вече гласове на извършените в неделя парламентарни избори.

Получените 200 места в полския Сейм обаче са под нужните 231 за образуване на държавно управление. На второ място се подрежда „ Гражданската коалиция ” на Доналд Туск. „ Имаме първите екзитполове, които ни дават четвъртата победа в историята на нашата партия, четвъртата победа! Но, несъмнено, пред нас към момента стои въпросът дали ще успеем да превърнем този триумф в идващ мандат като ръководеща партия. Това е нещо, което към момента не знаем ”, уточни Лидерът на „ Право и правдивост ” Ярослав Качински.

Опозицията, която се оформи от три партии, печели дружно 248 места. Те се явиха с обособени листи, само че с идентични обещания за премахване на „ Право и правдивост ” и възобновяване на положителните връзки с Европейския съюз. „ В продължение на доста години съм бил политик и състезател. Никога през живота си не съм бил толкоз благополучен от това второ място. Полша завоюва. Демокрацията победи. Отстранихме ги от властта ”, разяснява Туск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР