В подкрепа на борбата срещу пандемията COVID-19, българската технологична компания

...
В подкрепа на борбата срещу пандемията COVID-19, българската технологична компания
Коментари Харесай

Българското приложение ViruSafe вече работи

В поддръжка на битката против пандемията COVID-19, българската софтуерна компания Scalefocus създаде профилирано мобилно приложение. ViruSafe дава опция на всички пребиваващи на територията на България да се включат и оказват помощ в този сложен миг, въвеждайки всекидневно своите здравни индикатори и признаци.

ViruSafe приема данните от потребителите и посредством тях генерира карта с горещи точки, където има жители с проявени признаци на COVID-19. Целта на приложението е да обезпечи по-добра видимост върху разпространяването на болестта. Това от своя страна може в допълнение да помогне на здравните институции за по-добро обмисляне и идентифициране на местоположения с евентуално инфектирани хора.

Всеки консуматор ще може да получи противоположна връзка за здравния си статус на база данните от приложението от персоналния си доктор, препоръки и положителни практики, които следва да съблюдава, с цел да се защищити от болестта, както и вести по отношение на COVID-19 и достъп до подробна информация за пандемията.

„ Преди две седмици си поставихме нелеката задача да създадем мобилно приложение, което да помогне в битката с COVID-19. Подобни приложения се появиха в доста други страни по света и се веселя, че България, като софтуерен водач в района се оправи с предизвикването за лична разработка в доста къс период. Благодарение на напъните и денонощната работа на екипа, успяхме да разработим ViruSafe. Само за 14 дни изградихме приложение от нулата, което ще бъде основна част от националната система за битка с COVID-19, създадена в колаборация с още четири ИТ компании (Софтуер Груп, Информационно Обслужване, САС, ЕСРИ). Искам да благодаря на всички сътрудници, които неуморно работеха за създаването и тестването на ViruSafe “, съобщи Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен шеф на Scalefocus.

Scalefocus дава на страната мобилните приложения ViruSafe на цената на 1 лев. Приложението може да се смъква гратис от Apple Store и Гугъл Play от през днешния ден. То ще бъде предоставено за изтегляне в целия свят до седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР