В Пловдив тази вечер се прибраха доброволците от аварийното спасяване.

...
В Пловдив тази вечер се прибраха доброволците от аварийното спасяване.
Коментари Харесай

Специално пред bTV говорят доброволците, които се прибраха от Турция


В Пловдив довечера се прибраха доброволците от спешното избавяне. Те прекараха седмица в най-засегнатите от земетресението региони в Кахраманмараш.

„ Бедствието беше в доста огромен мащаб и целият екип от националната асоциация на доброволците, които бяхме там, се постарахме да помогнем по най-хубавия метод. Там има бедствено състояние от една страна, тъй като хората няма къде да живеят. Голяма част от тях имат затруднени доставки на храна, на гориво и с изключение на всичко температурата е доста ниска “, описа един от спасителите.

„ Колкото тръгнахме, толкоз се прибрахме, което е най-важното “, сподели спасителка от екипа.

С доброволците е било и подготвено куче.

„ Командите за избавителното куче са „ Търси “. Подавам му я на шведски език, тъй като той схваща шведски команди. Той потегля напред и търси миризма на живи или мъртви хора, които са до 24 или 48 часа умряли. След това застава при тях или намира мястото, където са и стартира да лае. Лае и седи на място, до момента в който дойдем при него “, описа различен избавител.

Спасително куче


„ Има уред, който чува доста тихи шумове на огромна дълбочина. Използват се разнообразни детайли от постройките – трегери и други, построява се огромен периметър и се карат хората да запазят цялостна тишина, да няма никакво придвижване и в този миг стартира прослушването. Опитваме се по някакъв метод да предизвикаме хората, които са затиснати, в случай че са в схващане, да съумеят да издадат някакъв звук и въз основата на това нещо съумяваме да ги чуем, в случай че са там и в случай че са живи “, изясни различен избавител.

Той добави, че задачата им е била да ги локализират, че съществуват там и че към момента са живи.

„ След това имаше други екипи, нашият екип към момента е лек екип. Надявам се да се развиваме и да станем междинен и тежък екип. До този миг ние се занимаваме единствено с това да ги открием къде се намират. Ако е елементарно изваждането, в случай че можем да създадем някакво навлизане като лек екип, ние го правим. Ако не – надлежно се обаждаме в център и там по логистичен път се вика междинен или тежък екип, според от това какви са нашите рекомендации и надлежно различен екип идва и стартира съответната активност по извличането на хората “, означи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР