В Пловдив стана страшно след проливните дъждове. Марица се вдигна

...
В Пловдив стана страшно след проливните дъждове. Марица се вдигна
Коментари Харесай

Страшно в Пловдив. Марица преля

В Пловдив стана ужасно след проливните дъждове. Марица се подвигна и залиба крайбрежията, подлезите под тепетата се трансфораха в реки. Временно е прекратено придвижването на транспортни средства в региона на „ Скобелева майка “ (в кръговото движение) поради наводнен сектор от пътя. Три екипа на полицията контролират и насочват колите.

„ Към  момента най-големите ни терзания са, че при високи води на река Марица може да бъде залята пречиствателна станция при Стамболийски, както и жилищни региони, а работа на пречиствателната станция да бъде компрометирана ", разгласи регионалната администрация.

Друг риск  има при село Цалапица, където изместването на водното течение в северна посока е довело до ерозия на левия бряг на землището на селото и заплашва сметището.

" При високи води в реката съществува заплаха от бързо развиване на ерозионния развой към котлованите на депото и риск от повреди и замърсяване на река Марица, включително и трансгранични последствия ", разяснява губернаторът Дани Каназирева.

От регионалната администрация считат, че ситуацията е доста динамична и по тази причина непрекъснато се поддържа връзка с общините и държавните институции.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР