В Пловдив ще се проведе протест под мотото Да кажем

...
В Пловдив ще се проведе протест под мотото Да кажем
Коментари Харесай

С флашмоб в Пловдив протестират срещу взривяването на язовира в Украйна

В Пловдив ще се организира митинг под мотото " Да кажем нашето НЕ на геноцида против украинския народ и дейностите на съветските фашисти против човечеството! ". На 14 юни, в сряда в 18.30 от Дом Левски ще потегли шествие, което ще  стигне до Централна поща. Там участниците ще кажат " НЕ " на терористичните актове на Русия, които слагат под опасност живота и здравето на милиони хора както в Украйна, по този начин и в Европа. 
Прочетете още
Взривяването на Каховската Водноелектрическа централа и заличаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата й е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Запорожката АЕЦ е също под опасност!
Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, уламки, фекалии, гробове и трупове ….. Това е геноцид освен против украинския народ, против всички нас!
Техногенна и екологична злополука визира всеки от нас, освен украинци!

Ние ще протестираме против тези дейности на руЗка федерация в сряда, 14 юни в Пловдив от 18:30 със шествие от дом Левски, от 19.00 до 20.00 пред централната поща! Носете буркани с потопени предмети, плакати, флагове!, приканват уредниците. 



По време на евакуацията, съветските войски са обстрелвали поданици на Херсон, които са бягали от  града след огромните наводнения, откакто стената на язовир " Нова Каховка " беше взривена. 9 души са ранени.

Взривът във Водноелектрическа централа " Каховка " стана през нощта на 6 юни и провокира екологична злополука. Украйна, Европейски Съюз и Англия упрекват Русия за случилото се, като Киев счита, че става въпрос за " подкопаване на структурите от вътрешната страна " с вярата да се спре контраатаката на украинските въоръжени сили.

Язовирът се намира над Херсон по поречието на река Днепър край градчето Нова Каховка, което се намира под съветска окупация. 



По-рано украинският президент Володимир Зеленски дефинира разрушаването на язовир " Нова Каховка " като " най-голямата екологична злополука в Европа, породена от индивида, от десетилетия насам ". Киев разгласи, че минимум 150 тона машинно масло са изтекли в река Днепър вследствие на детонацията, а доста противопехотни мини в завладяни от Русия региони са изместени, трансформирайки се в плаващи мини. Червеният кръст също предизвести, че ще има пагубен резултат върху локализирането на противопехотни мини.

" При разрушаването на язовира се изливат големи количества вода - към 18 милиарда куб. метра. Това са стотици тонове масла от самата електроцентрала. При заливането на големи площи са отнесени хранилища с пестициди, тор, канализационни системи, септични ями, има и голям брой удавени животни, които също ще се разлагат във водата. 

Според учени теченията са по брега надолу - от Украйна през Румъния и след известно време ще доближат до България. Очаква се това да се случи след към 20 дни. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР