В Пловдив се бави информационната кампания за гласуването на 11

...
В Пловдив се бави информационната кампания за гласуването на 11
Коментари Харесай

Защо се бави пробното гласуване с машини в Пловдив

В Пловдив се бави осведомителната акция за гласуването на 11 юли. Доставените три машини в сряда към момента стоят опаковани.

Членовете на 16-та РИК не са достигнали до общо решение къде да се разположат устройствата, с цел да може повече гласоподаватели да имат достъп до тях за експериментален избор.

В Пловдив през днешния ден дойдоха изборните бумаги за града и региона. Над 600-те хиляди бюлетини бяха признати от членовете на двете комисии.

С това количество се подсигурява вота на 100% във всички изборни секции, в които ще се гласоподава с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласоподава на хартия.

Бюлетините ще останат под непрекъсната защита, до момента в който бъдат разпределени към изборните секции. Очаква се в идващите дни въпреки всичко осведомителна акция да се провежда.

За мен е значимо тези машини да доближат до голям брой гласоподаватели, с цел да могат да схванат хората, че машините не е проблем да се гласоподава. За мен е значимо да има добра осведомителна акция за всички хора, ползата е доста огромен, непрекъснато се обаждат хора в комисията и хората питат за това нещо, сподели Спас Шуманов – ръководител на 16-та РИК.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР