В Пловдив оценяват щетите след вчерашната буря, която отнесе покрив

...
В Пловдив оценяват щетите след вчерашната буря, която отнесе покрив
Коментари Харесай

Оценяват щетите след бурята в Пловдив

В Пловдив правят оценка вредите след вчерашната стихия, която отнесе покрив на жилищна постройка. Огледът през днешния ден сподели, че постройката може да продължи да се населява. Живеещите на улица „ Павликянска " 4 обаче няма да могат да аплайват за помощ от страната, защото не е оповестено бедствено състояние.

Дъжд, стихия и за секунди 100 квадратни метра от покрива на тази жилищна постройка в центъра на Пловдив се стоварват по близките дървета и земята. Живеещите тук са мощно обезпокоени.
Ирен Иванова: Голяма част са пенсионери, а финансите, които би трябвало да вложим за поправката на покрива, са огромни. Сами ще си оказваме помощ, само че в случай че може общината да помогне, няма да бъде ненужно.
Засега евакуация на осемте фамилии не е нужна, безапелационни са от пожарната работа в града.
Комисар Георги Мангараков, шеф на РДПБЗН-Пловдив: Има живущи на последния етаж. Не е въобще маловажно развалената структура. При изобилен дъжд водата вероятно може да проникне през стоманобетонената плоча. При потребност хората ще бъдат изведени и настанени на безвредно място.
И през днешния ден продължава разчистването и отводняването на тротоари, изби и приземни етажи.
Цветанка Попова: Наоколо е ужасно. Сега отивам в подземния паркинг, с цел да видя дали ще мога да си изкарам автомобила. Мазетата нощес ни бяха наводнени още веднъж. Страшно е ситуацията с канализацията в града.
Над 60 са сигналите за паднали дървета и премазани коли в Пловдив.

Всички осем екипа от четирите поделения на пожарната работа в града в подготвеност да реагират още веднъж, защото и през днешния ден прогнозите са за значителни дъждове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР