В Пловдив и областта от днес се засилва двойно контролът

...
В Пловдив и областта от днес се засилва двойно контролът
Коментари Харесай

Пловдив връща строгите мерки и проверки за COVID

В Пловдив и региона от през днешния ден се ускорява двойно контролът за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това разгласи пред публицисти Областният шеф Дани Каназирева след среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на всички държавни институции, съобщи Българска телеграфна агенция.

Започват масирани инспекции за носенето на маски на закрити публични места, градски превоз и хранителни магазини, както и за спазването на отдалеченост. Старият пропускателен режим в огромните хипермаркети се връща в Пловдив и района, както беше при започване на пандемията. Ограничава се броят на пазаруващите в огромните търговски вериги до 100 души и се връща мярката за изчакване извън с отдалеченост до влизането в обекта. Глобата за неспазването на напътствията са от 300 до 1000 лв. за физически лица.

Към сегашния миг приетите в болница пациенти в Пловдивско с доказан Covid-19 са 171 души, свободните кревати са 70 за приблизително тежки случаи и 28 за интензивно лекуване. Днес има още 5 позитивни проби при медицински лица, като общия брой на дейните случай измежду медици е 87, сподели регионалният шеф. И удостовери, че са изчерпани свободните кревати в инфекциозното поделение на УМБАЛ "Свети Георги ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР